Σπαλομπριζόλες στο φούρνο

Υλικά

  • 1 ενιαίο κομμάτι 1,5 κιλό από μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες
  • ανθός αλατιού
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώστε ελαφρά το κομμάτι του κρέατος και πασπαλίστε το με τη ρίγανη. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 240οC για 30 λεπτά.
  2. Ακουμπήστε το κομμάτι του κρέατος σε ένα ταψί, βάλτε το στον φούρνο και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 220οC.
  3. Ψήστε για 30΄και μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160οC και ψήστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Ενδεικτικοί χρόνοι: 30’ για λίγο πιο κάτω από μέτριο ψήσιμο, 45’ για μέτριο ψήσιμο, 1 ώρα για καλό ψήσιμο.         www.ethnos.gr