Υλικά
- 4 φιλέτα ψαριού (μπακαλιάρο, μυλοκόπι ή συναγρίδα)
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 8 μικρές πατάτες ή 2 μεγάλες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 τριμμένες ντομάτες
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες κομμένες στη μέση αν είναι μικρές ή σε μικρότερα κομμάτια αν είναι μεγαλύτερες.
- Αλατίστε τα λαχανικά και αφήστε τα για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάλτε τα μετά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίξτε τις ντομάτες και τον πελτέ διαλυμένο σε 2-3 κουταλιές νερό, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και ακουμπήστε πάνω τα φιλέτα του ψαριού.
- Αλατίστε τα φιλέτα του ψαριού, ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 30 λεπτά και σερβίρετε. www.ethnos.gr