Μυκονιάτικα κρεμμυδοπιτάκια

Αυτά τα τραγανά ρολάκια ξετρελαίνουν όποιον τα δοκιμάσει. Στη Μύκονο τα φτιάχνουν και με τυροβολιά, το παραδοσιακό λευκό τυρί του νησιού, είναι όμως εξαιρετικά και με ανθότυρο και φρέσκια μυζήθρα ή ξινομυζήθρα που, ανακατεμένα με αυγά, ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο, γίνονται μια φοβερά μυρωδάτη γέμιση.

Υλικά

  • 12 φύλλα κρούστας (500 γρ.)
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 300 γρ. φρέσκια μυζήθρα ή ξινομυζήθρα
  • 12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε ένα μπολ το ανθότυρο και τη μυζήθρα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε το μείγμα.
  2. Ανοίξτε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας. Αλείψτε με ελαιόλαδο ένα φύλλο και διπλώστε το στη μέση. Κόψτε το σε δύο κομμάτια, αλείψτε κάθε κομμάτι με ελαιόλαδο, βάλτε από μια κουταλιά από το μείγμα τυριών σε κάθε κομμάτι ζύμης και τυλίξτε τα ρολό. Επαναλάβετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Στρώστε τα με τη σειρά σε ένα ρηχό ταψί φούρνου, πάνω σε λαδόκολα, αλείψτε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στους 180ο C για 35 λεπτά.         www.ethnos.gr