ΤΟΥΡΤΑ ΚΟΡΜΟΣ

Για τη βάση:

  • 200 ml γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. κακάο
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. μπισκότα, σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα

 

Για τη γέμιση:

  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • Καρύδια, χοντροκομμένα

 

Εκτέλεση

Για τη βάση: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κακάο, το βούτυρο και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα λίγο να κρυώσει.

Βάζουμε σε ένα μπολ, τα μπισκότα, τα καρύδια, το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα από το μπολ σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε να ζεσταθεί.

Βάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα κουβέρτα και τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση.

Τοποθετούμε τα καρύδια όπως μας αρέσει.

Μεταφέρουμε τον κορμό στο ψυγείο για 4 ώρες, μέχρι να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.