300 γραμμ. ρεβίθια
4-5 μπούτια κοτόπουλου
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλιτζανιού λάδι
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
2-2 1/2 φλιτζάνια ζωμό κότας
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη και το σκόρδο λιωμένο. Τα ανακατεύουμε, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. Μουλιάζουμε και τα ρεβίθια. Την επομένη τα στραγγίζουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγη σόδα και τα αφήνουμε 15 λεπτά. Τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα στραγγίζουμε. Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και τα στρώνουμε σε βαθύ ταψί. Τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι. Στρώνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και στα κενά βάζουμε τα ρεβίθια. Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το υπόλοιπο λάδι και καλύπτουμε το φαγητό με τον ζωμό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου 1 ώρα και ένα τέταρτο ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και να ροδίσει το κοτόπουλο.