ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ Επεισόδια με τα ΜΑΤ και τραυματισμοί έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Ένταση και επεισόδια, που είχαν ως συνέπεια να τραυματιστούν τρία άτομα, πυροδότησε η
απόφαση του Αρείου Πάγου να κάνει δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών για αναστολή της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που διέταζε την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου, επιχείρησαν να διαδηλώσουν στην είσοδο του υπουργείου.
Άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να απωθήσουν με βία τις καθαρίστριες προς το πεζοδρόμιο, χρησιμοποιώντας κλομπ, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει μία γυναίκα και να τραυματιστούν ελαφρά άλλα δύο άτομα.
Μεταξύ των τραυματιών είναι και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη.
Οι καθαρίστριες δηλώνουν, ωστόσο, αποφασισμένες να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να επιστρέψουν στις δουλειές τους, από τις οποίες αισθάνονται ότι έχουν εκδιωχθεί άδικα και παράνομα.
«Δεν πρόκειται να μας πάρουν τις δουλειές μας, δεν θα τους αφήσουμε» δήλωσε στο «Βήμα» η εκπρόσωπός τους Ευαγγελία Αλεξάκη.

Οι καθαρίστριες παραμένουν εξω από το υπουργείο, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από τα ΜΑΤ που φράζουν την είσοδο του κτιρίου.
Στο σημείο βρίσκονται και λίγοι συγκεντρωμένοι, οι περισσότεροι περαστικοί, κυρίως τουρίστες, που φωτογράφιζαν το σκηνικό.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου

Το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών να ανασταλεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που διέταζε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καθαρίστριες μένουν εκτός έως την συζήτηση της αίτησης αναίρεσης του υπουργείου στις 23 Σεπτεμβρίου.
Οπως επισημαίνεται σε ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του ΒΗΜΑτος, στη δισέλιδη απόφαση του Αρείου Πάγου που εκδόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης δεν υπάρχει σκεπτικό, όπως προβλέπεται στις διαδικασίες αναστολής.
Με την απόφαση αυτή πάντως συνεχίζεται η εκκρεμότητα για το καθεστώς διαθεσιμότητας των 397 γυναικών, οι οποίες βρίσκονται έξω από το υπουργείο Οικονομικών και καθημερινά σημειώνονται επεισόδια με δυνάμεις των ΜΑΤ που επιχειρούν να τις απομακρύνουν... http://www.imerisia.gr/