Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΟΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ!!

Κομμάτια και θρύψαλα κάνουν οι «γκαουλάιτερ» της Εφορίας την
όποια «λαϊκή στροφή» και τις βροντώδεις εξαγγελίες της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και βελτίωση των κοινωνικών συνθηκών...
Το αμόκ των φοροεπιδρομών και των κατασχέσεων σε ό,τι κινείται στη χώρα, με θύματα ακόμη και τους απελπιστικά αδύναμους αυτής της κοινωνίας, μετατρέπει σε τραγική φενάκη τις υποσχέσεις για καλύτερες μέρες και μοιάζει σαρκασμός απέναντι στις δήθεν διαβεβαιώσεις ότι «το μήνυμα των ευρωεκλογών ελήφθη» και πως θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις για όσους πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Το φοροεισπρακτικό τερατούργημα που φτιάχτηκε την τελευταία διετία -και γνώρισε μέρες δόξας επί των ημερών του διαβόητου κ. Χάρη Θεοχάρη- καταβροχθίζει βάρβαρα και τις τελευταίες εστίες κοινωνικής ευαισθησίας, παρότι λανσάρεται ως «δείγμα αποτελεσματικού κράτους»!Η ασύλληπτη αύξηση των «τυφλών» κατασχέσεων το πρώτο πεντάμηνο του 2014 κατά 500% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα είναι μια γενική ένδειξη του τι ακριβώς συμβαίνει με τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων πολιτών. Η διάλυση όμως κάθε ορίου στην κρατική κτηνωδία επιβεβαιώνεται με δύο περιπτώσεις, που φανερώνουν ότι δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό έλεος: στην πρώτη οι άτεγκτοι και αμετανόητοι Ιαβέρηδες κατάσχεσαν σχολικό επίδομα, στη δεύτερη χρήματα που προορίζονταν για ακουστικά βαρηκοΐας μαθητή. Το ότι οι άνθρωποι θυσιάζονται πλέον στον βωμό των αριθμών αποκτά νέες διαστάσεις, μετατρέποντας την Ελλάδα σε σύγχρονο Κρόνο που τρώει τα παιδιά της. Οι περιπτώσεις αναλγησίας που αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ» προκαλούν σοκ.

Προ ημερών 60χρονος ενημερώθηκε ότι το σχολικό επίδομα των 300 ευρώ που δίνεται ετησίως σε άπορες οικογένειες και το οποίο προόριζε για να αγοράσει τα απαραίτητα για την κόρη του σχολικά είδη συμψηφίστηκε με οφειλή του!
Ο ναυτικός κ. Ανδρέας Πετράκης, κάτοικος Σαλαμίνας και πατέρας ενός 14χρονου κοριτσιού, αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης καθώς είναι νεφροπαθής με αναπηρία άνω του 67%. Είναι άπορος και έχει χάσει το σπίτι του λόγω χρεών. Κατέθεσε αίτηση για να λάβει το σχολικό επίδομα. Παρότι αυτή εγκρίθηκε, τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ στον λογαριασμό του. Οταν αναζήτησε την αιτία της καθυστέρησης, έμεινε έκπληκτος. Μετά από αναζήτηση ημερών σε διάφορες υπηρεσίες και την τράπεζα ενημερώθηκε ότι η ΔΟΥ κατάσχεσε το επίδομα επειδή είχε χρέος στην Εφορία περίπου 1.800 ευρώ για παλαιότερα νοσήλια νοσοκομείου και μια κλήση της Τροχαίας. Χωρίς να εξετάσει καμία άλλη παράμετρο, η ΔΟΥ εφόρμησε στα 300 ευρώ επειδή οι (άδειοι) πολιτικοί εγκέφαλοι δεν φρόντισαν να νομοθετήσουν και για το σχολικό βοήθημα ό,τι ισχύει με το φοιτητικό, το οποίο δίνεται με τη μορφή στεγαστικού επιδόματος και είναι ακατάσχετο.

Τα ίδια και χειρότερα έγιναν πριν λίγο καιρό και στη ΔΟΥ Περιστερίου, η οποία κατάσχεσε 1.040 ευρώ που είχαν εγκριθεί για την αγορά ακουστικού για μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού, ο οποίος αντιμετωπίζει νευροαισθητήρια βαρηκοΐα!Ο κ. Ανδρέας Πετράκης

Οι γονείς αγόρασαν οι ίδιοι το ακουστικό του παιδιού τους -συνολικού κόστους 1.400 ευρώ- και μέσω αίτησης που κατέθεσαν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως ορίζει η διαδικασία, περίμεναν να τους επιστραφεί το ποσό (1.040 ευρώ) που δικαιολογεί σε τέτοιες περιπτώσεις το κράτος. Σύμφωνα με ιατρική γνωμάτευση, ο συγκεκριμένος μαθητής, εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασης, θα χρειαστεί και δεύτερο ακουστικό βαρηκοΐας.
Λόγω οφειλής του πατέρα του παιδιού συνολικού ύψους 2.100 ευρώ, η ΔΟΥ επέδειξε τη... γνωστή της ευαισθησία βυθίζοντας την οικογένεια σε απόγνωση.

300.000 κατασχέσεις σε 5 μήνες

Ακόμη και οι τυφώνες δεν σαρώνουν στο διάβα τους περιουσίες και ζωές τόσο διαλυτικά όσο το κάνουν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, τους πρώτους 5 μήνες του 2014 έγιναν 300.000 κατασχέσεις, όταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι δεν είχαν ξεπεράσει τις 50.000!

Από αυτές, μόλις 630 έγιναν σε φορολογουμένους μεγάλου πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) και περίπου 5.000 σε μεγάλες επιχειρήσεις (ΚΕΜΕΕΠ). Σε ποσοστό άνω του 90% θύματα της Εφορίας πέφτουν οι μικροοφειλέτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν και τα λίγα που χρωστούν εξαιτίας της κρίσης, την οποία προκάλεσαν πρωτίστως τα ίδια αρπακτικά που σήμερα «μεταρρυθμίζουν» και «εκσυγχρονίζουν» τη χώρα με τέτοιου είδους μηχανισμούς. Πρόκειται δε συχνότατα για «τυφλά» χτυπήματα: στα νύχια της Εφορίας πέφτουν ακόμα και όσοι προστατεύονται από τον νόμο όσον αφορά στις κατασχέσεις. Ο νόμος αλλάζει ξανά και ξανά, αλλά δικλίδες ασφαλείας δεν υπάρχουν και στην παγίδα πέφτουν πάντα οι ίδιοι.
Μόνο λίγο πριν από τις εκλογές αυξήθηκε το ακατάσχετο όριο των 1.500 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους. Μέχρι τότε κατάσχεση καταθέσεων γινόταν από τα 1.000 ευρώ και για χρέος μόλις 300 ευρώ. Παρά τις διατάξεις και τους νόμους, το σύστημα των τραπεζών δεν μπορούσε να ξεχωρίσει πότε το ποσό της κατάθεσης προέρχεται από μισθούς ή επιδόματα για να τα εξαιρέσει από κατασχέσεις. Πλέον οι φορολογούμενοι δηλώνουν έναν και μόνον τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να γλιτώσουν τις κατασχέσεις.

Από τις 300.000 κατασχέσεις «εις χείρας τρίτων» στο α’ πεντάμηνο του 2014, οι 205.000 έγιναν ηλεκτρονικά απευθείας στις τράπεζες. Οι μισές μάλιστα (102.098) έγιναν μόνο μέσα σε έναν μήνα - τον Μάιο, που ήταν και μήνας εκλογών... Το μόνο θετικό είναι ότι φέτος πιάστηκαν και 240 πλούσιοι φορολογούμενοι, όταν πέρσι το ΚΕΦΟΜΕΠ είχε κάνει μόνο δύο κατασχέσεις μέσα σε 5 μήνες!

Ωστόσο το υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να χρησιμοποιεί μεθόδους «τσαντάκια», όπου θύματα πέφτουν και όσοι προσπαθούν ή καταφέρνουν να βάλουν σε μια σειρά τα χρέη τους, αντί να κάνει «ριφιφί» σε έχοντες και κατέχοντες που έχουν αλλά δεν τα πληρώνουν. Προχωρά σε κατασχέσεις-εξπρές ακόμη και σε όσους παλεύουν με νύχια και με δόντια να πληρώσουν, έστω και αν δεν έχουν βγει καν τα χρέη τους ληξιπρόθεσμα! Με το ενδεχόμενο και μόνο ότι κάποιος οφειλέτης του Δημοσίου μπορεί να μην πληρώσει στο μέλλον κάποια δόση, η Εφορία κινεί διαδικασία προληπτικών κατασχέσεων χωρίς καν να προηγηθεί δικαστική απόφαση!
Εντρομοι πλέον, μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότεροι φορολογούμενοι έρχονται ξαφνικά αντιμέτωποι με έναν απίστευτο παραλογισμό: άνθρωποι που έχουν ήδη κάνει διακανονισμό με την αρμόδια ΔΟΥ και πληρώνουν σε δόσεις τα χρέη τους, αναγκάζονται να ξεπουλήσουν ένα περιουσιακό τους στοιχείο, όπως μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο, προκειμένου να βρουν χρήματα να ζήσουν ή να πληρώσουν το νοίκι και άλλες υποχρεώσεις τους. Ωστόσο διαπιστώνουν ότι τα χρήματα που κατέθεσαν στην τράπεζα έκαναν φτερά, με αποτέλεσμα να μην έχουν πια να ζήσουν!

Παρά τη ρύθμιση που ζήτησαν και πήραν, τα μέτρα κατάσχεσης «εις χείρας τρίτων» (στην τράπεζα εν προκειμένω) δεν πάγωσαν αλλά προχωρούν κανονικά, επειδή από το 2011 υπάρχει νόμος με τον οποίο το Δημόσιο απαιτεί ακόμα περισσότερα απ’ όσα πληρώνει ο οφειλέτης σε δόσεις ή και ολική εξόφληση του χρέους που έχει ήδη ρυθμίσει!

 Οι φορολογικές αρχές, όταν θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος να μην εισπραχθούν φόροι που έχουν καταλογιστεί, μπορούν να επιβάλουν, προτού λήξει η προθεσμία πληρωμής τους και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια δικαστική απόφαση, τη συντηρητική κατάσχεση των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη του Δημοσίου, καθώς και των απαιτήσεών του εις χείρας τρίτων.
Πηγή : protothema.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

  • Μπαρμπούνια γεμιστά - *ΥΛΙΚΑ(για 4 άτομα)* 12 μέτρια μπαρμπούνια, καθαρισμένα (ζητάμε από τον ψαρομανάβη μας να τα καθαρίσει) 5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 8 παξιμαδάκια κ...
    Πριν από 8 ώρες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

H πανδημία εντείνει το δημογραφικό αδιέξοδο της Ελλάδας

Με τους θανάτους να ξεπερνούν τις γεννήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες νέους και μορφωμένους να έχουν μεταναστεύσει, απόρροια και της 10ετούς κρίσης, και την Ελλάδα να έχει έναν από τους πιο γηρασμένους πληθυσμούς στην Ευρώπη, κοινός τόπος είναι πως το δημογραφικό αδιέξοδο της χώρας, το οποίο εντάθηκε από την έλευση της πανδημίας, αποτελεί ένα από τα

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν σπάνιοι τάφοι της περιόδου πριν από τα βασίλεια των Φαραώ

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι που εργάζονται στο Δέλτα του Νείλου ανακάλυψαν δεκάδες σπάνιους προδυναστικούς τάφους που ανάγονται στην περίοδο πριν από τα βασίλεια των Φαραώ στην Αίγυπτο πριν από περισσότερα από 5.000 χρόνια.  Ανακάλυψαν επίσης τάφους από την ύστερη περίοδο των Υκσώς (1650 έως 1500 π.Χ.), όταν μετανάστες από τη Δυτική Ασία κατέλαβαν τη χώρα βάζοντας τέλος στο Μέσο Βασίλειο της Αιγύπτου.  

Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς!

ΥΛΙΚΑ 250 γρ βούτυρο γάλακτος 3 αυγά 1/2 κιλό ζάχαρη 250 γρ γάλα 1/2 φακελάκι αμμωνία ξύσμα 1 λεμονιού 3 βανίλιες 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Η χειραγώγηση της ενημέρωσης...

Γεννήθηκε και γέννησε προσδοκίες για μια νέα εποχή στην οποία οι πολίτες θα είχαν απεριόριστες δυνατότητες να ελέγχουν την εξουσία, να εκφράζουν απόψεις, να συμμετέχουν στα κοινά, να αντιπαρατίθενται στο...

Πασχαλινά κουλουράκια με βανίλια και πορτοκάλι

Υλικά 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο ανάλατο 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη 2 αβγά 1/4 φλ. τσαγιού γάλα 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αβγό χτυπημένο με 1 κ. σ. νερό Σπόρους σουσαμιού για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)  

Τουρισμος Ξενοδοχεία: «Καμπανάκι» για ρευστότητα και μηδενικές κρατήσεις

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη ρευστότητα χτυπούν οι ξενοδόχοι πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν στις 14 Μαίου σημειώνοντας πως τους μήνες της πανδημίας τα έσοδά τους προέρχονται από τις επιστρεπτέες επιστροφές. Από το Νοέμβριο, οπότε τέθηκαν εκ νέου σε ισχύ τα μέτρα για την καταπολέμηση της Covid, τα ξενοδοχεία δεν υποχρεώθηκαν να κλείσουν, όπως έγινε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όμως η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων κράτησε τις μονάδες συνεχούς λειτουργίας κλειστές.

Ένας τρόπος που «βαπτίζονται» ελληνικά τα αμύγδαλα Αφγανιστάν

Κάτι τρέχει με το ελληνικό αμύγδαλο, καθώς, η εγχώρια παραγωγή συνεχώς μειώνεται, κυρίως λόγω των διαδοχικών ετών ζημιάς που καταγράφονται στη συγκεκριμένη καλλιέργεια σε πολλές περιοχές εξαιτίας παγετού και δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ την ίδια στιγμή οι ποσότητες που φθάνουν στην αγορά συνοδευόμενες μάλιστα από παραστατικά «εγχώριας παραγωγής» δείχνουν πολλαπλάσιες αυτών που δικαιολογούνται από τα πραγματικά δεδομένα.