Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μετατρέπουν τους ιδιοκτήτες κατοικιών σε ενοικιαστές...

Με τις «ρυθμίσεις» για τα κόκκινα δάνεια ανοίγει ο δρόμος για την
μετατροπή των ιδιοκτητών κατοικιών σε ενοικιαστές και για μεταβίβαση των δανείων από τις τράπεζες σε ξένα ή εγχώρια funds.

Σύμφωνα με...
ρεπορτάζ που δημοσιεύει η εφημερίδα «Η Αυγή», με τις νέες ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια ανοίγει ο δρόμος για έξωση δανειοληπτών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους προς τις τράπεζες και τελικά τον εκπλειστηριασμό των σπιτιών. «Παρότι η ρύθμιση –στο παλίσιο της ΤτΕ» όπως αναφέρει η εφημερίδα, «θα εξειδικευθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτή η «φιλοσοφία» και η στόχευσή της. ΟΙ δανειολήπτες πιέζονται ασφυκτικά επί ποινή αφαίρεσης της κυριότητας να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση προκειμένου το δάνειο από «κόκκινο» να γίνει «πράσινο» και να μη διευρυνθεί η «τρύπα» των τραπεζών. Δι’ αυτού του τρόπου, πριν από την οριστική απώλεια, οι ιδιοκτήτες θα έχουν πλήρως στραγγίξει από ρευστό και όποια άλλη περιουσία διαθέτουν».

Τύποι διευθέτησης δανείων

Οριστική διευθέτηση

α) εθελοντική παράδοση ακινήτου
Ο δανειολήπτης, ο οποίος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους αποπληρωμής, παραχωρεί εθελοντικά την κυριότητα του ακινήτου στην τράπεζα. Εάν η αξία του ακινήτου είναι μικρότερη, όπως αναφέρει η «Αυγή», «πληρώνεις τη διαφορά της αξίας του ακινήτου από το υπόλοιπο του δανείου».


β) μετατροπή σε χρηματοδοτική μίσθωση
Ο δανειολήπτης μεταβιβάζει την κυριότητα του ακινήτου στην τράπεζα, υπογράφοντας σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης. Παραχωρείς το σπίτι και πληρώνεις ενοίκιο για την παραμονή σου σε αυτό.

γ) πώληση και ενοικίαση
Ο δανειολήπτης μεταβιβάσει την κυριότητα του ακινήτου είτε στην τράπεζα είτε σε τρίτο. Πρόκειται για συνδυασμό των δύο πρώτων επιλογών

δ) Μεταβίβαση/ πώληση του δανείου/ αναπροσαρμοσμένο υπόλοιπο
Η μεταβίβαση του δανείου σε άλλο ίδρυμα, πιστωτή ή χρηματοδοτικό σχήμα.

ε) Ανταλλαγή με στεγαστικό δάνειο μικρότερης αξίας
Συμφωνία που επιτρέπει σε δανειολήπτη με οικονομικές δυσκολίες που έχει υποθηκευμένη την κύρια κατοικία του ή την επαγγελματική του στέγη να την πουλήσει, αγοράζοντας νέα χαμηλότερης αξίας.

στ) Διαχείριση σε εκκαθάριση
Ορίζεται η κατάσταση στην οποία η απαίτηση του πιστωτικού ιδρύματος αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας.

ζ) Ρευστοποίηση εξασφαλίσεων
Ορίζεται η κατάσταση στην οποία η τράπεζα, έχοντας καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση, εκκινεί διαδικασίες ρευστοποίησης των εξασφαλίσεων για την ικανοποίηση της απαίτησής της.

η) Δικαστικές/ νομικές ενέργειες
Ορίζονται οι ενέργειες οριστικής διευθέτησης για την εκκίνηση των δικαστικών ενεργειών έναντι περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη για την κατάληψη των απαιτήσεων της τράπεζας.

Βραχυπρόθεσμες ρυθμίσεις

Στις βραχυπρόθεσμες ρυθμίσεις περιλαμβάνεται η δυνατότητα των δανειοληπτών να πληρώνουν μόνο τόκους, μειώνεται το ποσό των δόσεων, παρέχεται στον δανειολήπτη προκαθορισμένη περίοδος χάριτος, δίνεται η δυνατότητα για αναβολή πληρωμής μιας δόσης του δανείου, τακτοποίηση καθυστερούμενου υπολοίπου και κεφαλαιοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις

Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται τρόποι ρύθμισης με μόνιμη μείωση του επιτοκίου, αλλαγή τύπου επιτοκίου, παράταση διάρκειας αποπληρωμής του δανείου, διαχωρισμός του δανείου σε αυτό που ο δανειολήπτης εκτιμά ότι μπορεί να αποπληρώνει και στο υπόλοιπο το οποίο θα τακτοποιηθεί μεταγενέστερα με πώληση περιουσιακών στοιχείων. Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν και μερική διαγραφή χρεών, η τράπεζα μπορεί να προχωρήσει σε οριστική διαγραφή χρέους ώστε το υπόλοιπο να μπορεί να εξυπηρετηθεί. http://nonews-news.blogspot.gr

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

SOCIAL MEDIA POSTS

Αναλαμβανω την Διαχειριση Social Media εταιρειων και μικρων επιχειρησεων.
I UNDERTAKE THE MANAGEMENT OF SOCIAL MEDIA OF COMPANIES AND SMALL BUSINESSES.


EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM

HELLASTHIVA

  • Είναι πολλά τα ρεπό, Αρη... - *Στο νεοδημοκρατικό παράδεισο που ζούμε, θα αμειβόμαστε με ρεπό, τα οποία θα μπορούμε να τα καταθέτουμε, αν μας περισσεύουν, σε μια Τράπεζα Χρόνου...* ...
    Πριν από 4 ώρες

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κλέλια Ρένεση για Νέα Σμύρνη: «Μαζέψτε τα μαντρόσκυλα και σκύψτε το κεφάλι»

Η Κλέλια Ρένεση έχει αποδείξει επαλειμμένα πως είναι από τα δημόσια πρόσωπα που δε διστάζει να πει την άποψή της και συχνά παίρνει θέση για βασικά θέματα που αφορούν την κοινωνία εκφράζοντας τις σκέψεις της με αρκετά αιχμηρό τρόπο. Αφορμή για το νέο δημόσιο ξέσπασμα της ηθοποιού στάθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τον κοροναϊό, οι παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια αστυνομικής βία στη Νέα Σμύρνη.

Με δέλεαρ τα υψηλά ενοίκια καλύπτονται με πάνελ 1.500 στρέμματα στον Δρυμό

Με «δέλεαρ» την προσφορά υψηλών τιµηµάτων για ετήσιο ενοίκιο που ανέρχονται στα 200 ευρώ το στρέµµα για συµβάσεις 25ετίας , µεσίτες οι οποίοι δρουν για λογαριασµό επενδυτών, «αλωνίζουν» την περιοχή και έχουν πείσει κυρίως ετεροαπασχολούµενους αγρότες κατόχους γης να π αραχωρήσουν τα χωράφια τους για να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά .

Οι ΗΠΑ κατασκόπευαν τη Μέρκελ με τη βοήθεια της Δανίας, σύμφωνα με έκθεση

Οι μυστικές υπηρεσίες της Δανίας βοήθησαν τις ΗΠΑ να κατασκοπεύσει Ευρωπαίους πολιτικούς, όπως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατά την περίοδο από το 2021 μέχρι το 2014, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας. Αναλυτικότερα, η Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (FE) της Δανίας συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη συλλογή πληροφοριών, σύμφωνα με έκθεση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα Danmark

Καταναλωτές: Η πανδημία άλλαξε για πάντα αγορές και πληρωμές

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη για μία σειρά από αλλαγές στη συμπεριφορά των καταναλωτών, σε ό,τι αφορά τόσο τις αγορές όσο και τις πληρωμές. Και στις δύο περιπτώσεις φαίνεται ότι η «μη επαφή» ήρθε για να μείνει. Από τη μια το 50% των καταναλωτών θα συνεχίσει να ψωνίζει online μόδα, όπως αποκαλύπτει έρευνα που πραγματοποίησε η μηχανή αναζήτησης καταστημάτων μόδας GLAMI, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 4.000 απαντήσεις, ενώ από την άλλη, το 93% των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών σε φυσικό κατάστημα γίνονται πλέον ανέπαφα, σύμφωνα με την Mastercard.

Νέες αντικειμενικές αξίες Ανατροπές στην κτηματαγορά και τους φόρους ακινήτων

«Φωτιά» στον χάρτη της κτηματαγοράς αναμένεται να βάλουν οι νέες αντικειμενικές αξίες. Τα αποκαλυπτήρια των νέων τιμών που θα αποκτήσουν τα ακίνητα σε 13.808 περιοχές σε όλη τη χώρα θα γίνουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να προαναγγέλλει αυξήσεις στις αντικειμενικές ακόμη και κατά 40%. Οι νέες τιμές θα δημοσιοποιηθούν τώρα αλλά θα ενεργοποιηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2022 για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ,

Το πιτόγυρο που μπορείς να τρως κάθε μέρα χωρίς να παχαίνεις

Και σε ποιον δεν αρέσει το πιτόγυρο και η γεύση που προσφέρει αυτό; Κάποιοι σίγουρα θα μπορούσαν να τρέφονται καθημερινά με αυτό. Ανασταλτικός παράγοντας είναι βέβαια οι θερμίδες που το συνοδεύουν.

Από αναβολή σε αναβολή και τώρα για τέλη Μαϊου η συνδεδεμένη στα ζωικά

Χωρίς να γίνεται γνωστός ο λόγος της μεγάλης αυτής καθυστέρησης , σχεδόν ένα μήνα από το σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια, οι αρμόδιοι κάνουν λόγο για τεχνικά κολλήματα που δεν έχουν επιτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που ρίχνουν το βάρος στη «δουλειά» του γνωστού μηχανογραφικού συστήματος.  

Εργασιακά: Κορυφώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων με φόντο το νέο νομοσχέδιο

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο με τα συνδικάτα να ετοιμάζουν την πρώτη μεγάλη αναμέτρηση με την κυβέρνηση την Πέμπτη 3 Ιούνη. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τις απεργίες, αλλαγές που όπως είπε θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Μαΐου για τα ζώδια ανά δεκαήμερα

ΚΡΙΟΣ 1ο δεκαήμερο Με τον Ερμή και την Αφροδίτη να μετακινούνται στους Διδύμους στις 4/5 και 9/5 αντίστοιχα έχεις την ευκαιρία να επικοινωνήσεις τα συναισθήματά σου και να προωθήσεις σημαντικές συμφωνίες που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το εμπόριο και οι συναλλαγές σε ευνοεί καθώς σου δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσεις σε συμφωνίες που θα είναι ιδιαίτερα θετικές για εσένα.

Αποζημιώσεις Ξεχασμένες στο Οικονομικών οι έκτακτες ενισχύσεις στην πατάτα

Στα χρήµατα αυτά, που είναι εγκεκριµένα από τις Βρυξέλλες , αλλά φαίνεται να έχουν ξεχαστεί στο «συρτάρι» του αναπληρωτή υπουργού Οικονοµικών Θεόδωρου Σκυλακάκη , πολλοί πατατοκαλλιεργητές είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους για να µπουν στην καλλιέργεια δυναµικά.