Κύπρος: Επτά στα δέκα νοικοκυριά ζουν με λιγότερα και κόβουν από παντού

Έρευνα της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής καταδεικνύει πως το συνολικό εισόδημα των κυπριακών νοικοκυριών έχει μειωθεί κατά το τελευταίο χρόνο. Για επτά στα δέκα νοικοκυριά (73%) το εισόδημα έχει μειωθεί, ενώ για το 26% έχει παραμείνει το ίδιο και μόλις το 1% δηλώνει ότι είχε αύξηση εισοδήματος.
 
Το ένα στα πέντε νοικοκυριά (20%) έχει υποστεί μείωση εισοδήματος, η οποία προσδιορίζεται από 1%-10%, για τρεις στους δέκα (27%) η μείωση του εισοδήματος του νοικοκυριού τους είναι μεταξύ 11%-20%, ενώ μείωση εισοδήματος από 21% μέχρι 30% έχει υποστεί ένα στα τέσσερα (24%) νοικοκυριά.
 
Η έρευνα έδειξε, επίσης, ότι τέσσερις στις δέκα οικογένειες έχουν κάποιο άνεργο στο σπίτι.
 
Η μείωση του εισοδήματος των κυπριακών νοικοκυριών αντικατοπτρίζει και τη σημερινή τους κατάσταση, με το 32% να δηλώνουν ότι μόλις που τα καταφέρνουν με το εισόδημα τους, το 26% ότι δυσκολεύεται λίγο με το εισόδημα του, ένα στα τέσσερα νοικοκυριά ότι δυσκολεύεται αρκετά με το εισόδημά του  και το 5% να δηλώνει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.  Όσοι λένε ότι περνούν άνετα με το εισόδημα του νοικοκυριού τους ανέρχονται στο 16%.
 
Ένας στους τέσσερεις (27%) έχει κάνει μειώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, 16% στην τηλεφωνία και τηλεόραση, 14% στο νερό, ενώ μερίδα καταναλωτών έχει κάνει μειώσεις στα φάρμακα, στα αγαθά πρώτης ανάγκης και τις σπουδές (8%, 7% και 4% αντίστοιχα). Μόνον τρεις στους δέκα (29%) καταναλωτές δεν έχουν κάνει περικοπές.
 
Η μέση μείωση σε ό,τι αφορά τα ταξίδια, έχει υπολογισθεί στο 75,2%, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η μείωση που έχει γίνει από τα νοικοκυριά σε σχέση με τα ηλεκτρικά/ ηλεκτρονικά προϊόντα (μέσος όρος 67,9%), τον εξοπλισμό σπιτικού (68,0%) και τη διασκέδαση/ ψυχαγωγία (63,1%), ενώ για τα ήδη ένδυσης και υπόδησης η μέση μείωση ανέρχεται στο 53,4%.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων