Πρόταση - βόμβα από τους δανειστές - Ζητούν δύο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 23%

Πρόταση – βόμβα από τους δανειστές στο
Brussels Group για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας «μπλοκάρει» για άλλη μια φορά τις διαπραγματεύσεις. Οι δανειστές ζητούν να υπάρξουν δύο συντελεστές 11% και 23% κι όχι τρεις που αντιπροτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Η πρόταση των δανειστών θα οδηγούσε σε εκτόξευση στις τιμές
χιλιάδων προϊόντων, γεγονός που απέρριψε η ελληνική πλευρά. Ολα τα είδη που βρίσκονται σήμερα στο 6,5% θα πήγαιναν στο 11% ενώ άγνωστο είναι τι θα γινόταν με τα τρόφιμα. Ομως, είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα φάρμακα και τα βιβλία θα φτάσουν στον συντελεστή 11%, κάτι που σημαίνει πως θα ακριβύνουν. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ φέρεται να πρότεινε ο ΦΠΑ να είναι ενιαίος για όλα τα προϊόντα και αυτός να φτάνει στο 23%.
Επίσης, σοκ θα προκαλούσε η αύξηση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ που από 13% θα ανέβαινε ο ΦΠΑ 10 ποσοστιαίες μονάδες. Ετσι, η διαπραγμάτευση βρίσκεται ξανά στο σημείο – μηδέν αφού οι ειδήσεις από το Brussells Group μιλούν ακόμη και για 12% χαμηλό συντελεστή!
Και αυτό το σενάριο έρχεται την ώρα που πληθαίνουν οι ενδείξεις για συμφωνία, έστω κι ενδιάμεση, με παράταση του ελληνικού προγράμματος έως το φθινόπωρο. Η κινητικότητα που επικρατεί στην Ευρώπη για την επίτευξη συμφωνίας και οι ελπίδες για πρόοδο μέσω Ρίγας, μπορεί να τιναχθούν στον αέρα από τη νέα απαίτηση των δανειστών που ασφαλώς δε μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Αθήνα.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα προτείνει τρεις διαφορετικούς συντελεστές ΦΠΑ: 7% (από 6,5% αρχικά), 14% (από 13% στην αρχή) και ο ανώτατος συντελεστής 23% ενώ καταργείται η έκπτωση 30% στα ελληνικά νησιά.
Πηγή: imerisia.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων