Τα σκληρά μέτρα θα αποφασίζονται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε πολιτικό τέχνασμα για να περνάει εύκολα από τη Βουλή όλα τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που θα επιβάλουν οι δανειστές. Εκμεταλλευόμενος την αριστερή «αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού» και την αρχή της «συλλογικής ευθύνης», θα κάνει το εξής:

Ό
ταν πρόκειται να ψηφίζονται σκληρά αντιλαϊκά μέτρα
πρώτα θα αποφασίζονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι βουλευτές του θα μπορούν να ψηφίσουν ελεύθερα. Στη συνέχεια όμως, υπακούοντας στη δημοκρατική αυτή απόφαση, ενιαία η κοινοβουλευτική ομάδα θα ψηφίζει στη Βουλή αυτό που δημοκρατικά αποφασίστηκε.

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν εύκολα να εκφράζονται και να ψηφίζουν οι διαφωνούντες (αριστερή πλατφόρμα και οι υπόλοιποι διαφωνούντες), μέσα στην ΚΟ, αλλά μετά θα είναι υποχρεωμένοι να υπακούουν στην δημοκρατική απόφαση του κόμματος, την οποία θα διαμορφώνει φυσικά η αρχηγική πλειοψηφία.
Με το δημοκρατικοφανές αυτό τρυκ και τα σκληρά μέτρα θα περνούν και οι βουλευτές δεν θα απολογούνται, αφού θα είναι υποχρεωμένοι να υπακούουν σε δημοκρατική απόφαση. Όμως έτσι, καταστρατηγείται ο κοινοβουλευτισμός και το Σύνταγμα το οποίο θέλει στον κάθε βουλευτή να ψηφίζει ελεύθερα και κατά συνείδηση, μέσα στην αίθουσα της Βουλής, όπου και υπάρχει ο κίνδυνος καταψήφισης ενός νομοσχεδίου.

Τα άλλα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που κυβέρνησαν τη χώρα, εμφανίζονταν κι αυτά σαν μπετόν αρμέ στη Βουλή και ψήφιζαν ενιαία, αλλά ως αρχηγικά κόμματα, την ψήφο την αποφάσιζε μόνος του ο αρχηγός, χωρίς να ρωτάει κανέναν. Πάμε δηλαδή προς δημοκρατικότερη κατάσταση, αλλά με κατάργηση της πραγματικής φύσης του κοινοβουλίου και του κοινοβουλευτισμού. http://hassapis-peter.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Οι οργανωμένοι του Πανσερραϊκού επαίνεσαν τον παίκτη της Καβάλας που έδινε για πτυχίο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων