Τα σκληρά μέτρα θα αποφασίζονται στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε πολιτικό τέχνασμα για να περνάει εύκολα από τη Βουλή όλα τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που θα επιβάλουν οι δανειστές. Εκμεταλλευόμενος την αριστερή «αρχή του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού» και την αρχή της «συλλογικής ευθύνης», θα κάνει το εξής:

Ό
ταν πρόκειται να ψηφίζονται σκληρά αντιλαϊκά μέτρα
πρώτα θα αποφασίζονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι βουλευτές του θα μπορούν να ψηφίσουν ελεύθερα. Στη συνέχεια όμως, υπακούοντας στη δημοκρατική αυτή απόφαση, ενιαία η κοινοβουλευτική ομάδα θα ψηφίζει στη Βουλή αυτό που δημοκρατικά αποφασίστηκε.

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν εύκολα να εκφράζονται και να ψηφίζουν οι διαφωνούντες (αριστερή πλατφόρμα και οι υπόλοιποι διαφωνούντες), μέσα στην ΚΟ, αλλά μετά θα είναι υποχρεωμένοι να υπακούουν στην δημοκρατική απόφαση του κόμματος, την οποία θα διαμορφώνει φυσικά η αρχηγική πλειοψηφία.
Με το δημοκρατικοφανές αυτό τρυκ και τα σκληρά μέτρα θα περνούν και οι βουλευτές δεν θα απολογούνται, αφού θα είναι υποχρεωμένοι να υπακούουν σε δημοκρατική απόφαση. Όμως έτσι, καταστρατηγείται ο κοινοβουλευτισμός και το Σύνταγμα το οποίο θέλει στον κάθε βουλευτή να ψηφίζει ελεύθερα και κατά συνείδηση, μέσα στην αίθουσα της Βουλής, όπου και υπάρχει ο κίνδυνος καταψήφισης ενός νομοσχεδίου.

Τα άλλα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ) που κυβέρνησαν τη χώρα, εμφανίζονταν κι αυτά σαν μπετόν αρμέ στη Βουλή και ψήφιζαν ενιαία, αλλά ως αρχηγικά κόμματα, την ψήφο την αποφάσιζε μόνος του ο αρχηγός, χωρίς να ρωτάει κανέναν. Πάμε δηλαδή προς δημοκρατικότερη κατάσταση, αλλά με κατάργηση της πραγματικής φύσης του κοινοβουλίου και του κοινοβουλευτισμού. http://hassapis-peter.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων