Σπαγγέτι με χταποδάκι

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό χταπόδι
  • ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • κόκκινη ξερή πιπεριά (μπούκοβο)
  • 1 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλιτζάνι ξυσμένη φρέσκια ντομάτα, ή του κουτιού ψιλοκομμένη
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 ξύλο κανέλλα
  • αλάτι
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το χταπόδι σε βαθιά κατσαρόλα. Αν είναι κατεψυγμένο μην το ξεπαγώσετε, αλλά το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς το συχνά. Δεν χρειάζεται νερό. Το χταπόδι θα βγάλει το δικό του.
  2. Μόλις σφίξει και κοκκινίσει, βγάλτε το από τη φωτιά και κόψτε το. Αν θέλετε, το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  3. Κρατήστε το ζουμί του, σκουπίστε με χάρτινη πετσέτα την κατσαρόλα και ζεστάνετε 1/2 φλιτζάνι λάδι περίπου, για να σοτάρετε τα κρεμμύδια.
  4. Μόλις μαλακώσουν, προσθέστε και το χταπόδι και γυρίστε το μερικές φορές. Ρίχνετε και την κόκκινη πιπεριά.
  5. Αδειάστε το κρασί στην κατσαρόλα, ανακατεύετε μια φορά και προσθέτετε τη ντομάτα, τη δάφνη, την κανέλα και το ζωμό του χταποδιού.
  6. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε πολύ τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, μέχρι δηλαδή να μαλακώσει το χταπόδι.
  7. Φροντίστε να μείνει με μπόλικο ζουμί. Δοκιμάστε, και αν χρειάζεται, βάλτε αλάτι και μπόλικο μαύρο πιπέρι, αν δεν χρησιμοποιήσατε μπούκοβο.
  8. Η γεύση του πρέπει να είναι έντονη και πικάντικη, ιδίως αν πρόκειται να το σερβίρετε με τα ζυμαρικά.
  9. Βράστε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, υπολογίζοντας να τα αφήσετε να βράσουν 2-3 λεπτά λιγότερο από ό,τι γράφει το πακέτο.
  10. Σουρώστε και κρατήστε 1-2 φλιτζάνια από το ζουμί τους.
  11. Αδειάστε τα ζυμαρικά μέσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι, βάλτε λίγο από το ζουμί, ανακατώστε και σιγοβράστε για 2-3 λεπτά, για να απορροφήσουν τη σάλτσα.            www.newsbeast.gr