Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες με σκύλο αναπτύσσουν καλύτερη συμπεριφορά

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε οικογένειες που έχουν σκύλο για κατοικίδιο φαίνεται να αναπτύσσουν καλύτερη συμπεριφορά μεγαλώνοντας. Είναι πιο εμπαθή και έχουν υψηλότερη συναισθηματική νοημοσύνη σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παιδιών Telethon.  

Από μικρή ηλικία τα παιδιά αντιλαμβάνονται τα ζώα ως άλλα υποκείμενα και όχι αντικείμενα και σχετίζονται με αυτά αναγνωρίζοντας ότι έχουν τα δικά τους συναισθήματα, κίνητρα και αυτονομία.

Αλληλεπιδρώντας με το κατοικίδιό τους, έχουν την ευκαιρία να εξελιχθούν και να ξεφύγουν από τον εγωκεντικό τρόπο σκέψης της νηπιακής ηλικίας, να δουν τα πράγματα από μια εντελώς διαφορετική, ως τότε, οπτική.     

Μέσω της επαφής με τα ζωάκια συντροφιάς, το παιδί μπορεί να μάθει και να εφαρμόσει στην πράξη ουσιώδεις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες, όπως η ανάληψη ρόλων, η επικοινωνία μέσω της γλώσσας του σώματος και της αντίληψης των σημάτων που υπάρχουν πίσω από τα λόγια.

Με αυτό τον τρόπο το παιδί αρχίζει σιγά σιγά να κατακτά την ικανότητα να συναισθάνεται, αποκτά τη λεγόμενη ενσυναίσθηση.   www.govastileto.gr