Υλικά
- 500 γρ. πένες
- 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι
- Για το πέστο λιαστής ντομάτας:
- 10 λιαστές ντομάτες σε λάδι
- 125 ml ελαιόλαδο
- 25 γρ. κουκουνάρι
- 50 γρ. τριμμένη ή ψιλοκομμένη παρμεζάνα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 3 κλωναράκια φρέσκος βασιλικός
- ανθός αλατιού
Εκτέλεση
- Στραγγίστε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και ψιλοκόψτε τες.
- Πολτοποιήστε στο μπλέντερ ή στον πολυκόπτη τις λιαστές ντομάτες μαζί με το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τον βασιλικό και το ελαιόλαδο. Δοκιμάστε τη γεύση και αλατίστε αναλόγως.
- Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και στραγγίστε τα. Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν για να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τη σάλτσα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε το νερό από τα ζυμαρικά και το πέστο λιαστής ντομάτας. Αφήστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για να ενωθούν τα υλικά.
- Ρίξτε τα βρασμένα ζυμαρικά και την παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε. www.ethnos.gr