Στραγγίστε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι τους και ψιλοκόψτε τες.
Πολτοποιήστε
στο μπλέντερ ή στον πολυκόπτη τις λιαστές ντομάτες μαζί με το
κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, τον βασιλικό και το ελαιόλαδο.
Δοκιμάστε τη γεύση και αλατίστε αναλόγως.
Βράστε τα ζυμαρικά σε
αλατισμένο νερό σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και
στραγγίστε τα. Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν για να
το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τη σάλτσα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι
βάλτε το νερό από τα ζυμαρικά και το πέστο λιαστής ντομάτας. Αφήστε το
μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας για να ενωθούν τα υλικά.
Ρίξτε τα βρασμένα ζυμαρικά και την παρμεζάνα, ανακατέψτε και σερβίρετε. www.ethnos.gr