Ο γόνος ο σιτευτός...

Ωραίο πράγμα να είσαι γόνος. Όχι γόνος καλαμαράκι ή γόνος γαρίδα, οι οποίοι είναι νοστιμότατοι (και χρησιμότατοι) μεζέδες. Γόνος από τους... άλλους, των «καλών οικογενειών». Από αυτούς που βρίσκουν τα πάντα έτοιμα από τα γεννοφάσκια τους, που δεν χρειάζεται να στύψουν και πολύ το μυαλό τους για να γράψουν καλά στις πανελλαδικές γιατί τους περιμένουν τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, που δεν χρειάζεται να δουλέψουν ποτέ σοβαρά γιατί η οικογένεια τους πρρίζει για άλλα και μεγάλα. 


 Ο γόνος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια μπορεί να πετύχει πολλά με το καλημέρα σας. Αρκεί το όνομά του. Πόσο μάλλον όταν το κουβαλάει επί δύο. Μπορεί εύκολα να γίνει δήμαρχος στο χωριό του πατέρα του, κατόπιν περιφερειάρχης κι ύστερα πάλι δήμαρχος, αυτή τη φορά όμως στην πρωτεύουσα. Τι κι αν ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματά του ήταν η πολυδάπανη ανακαίνιση του σπιτιού του πατέρα του στο χωριό; 

Τι κι αν δεν φρόντισε να θωρακίσει με σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα την περιφέρειά του; Αρκεί που έχει το όνομα και το παρουσιαστικό και ξέρει να πλασάρει το τίποτα μέσα σε ένα ωραίο περιτύλιγμα (υπό την προϋπόθεση ότι δεν σε νοιάζει το περιεχόμενο). 

 Ο γόνος μπορεί να παίζει με μακέτα και προσομοιώσεις σε μια μεγαλούπολη, όπως παίζουν τα παιδάκια στο σπίτι τους με τρενάκια, κι ύστερα να ξηλώνει το παιχνίδι του και να λέει πως ήταν πρόβα. Να πετάει εκατομμύρια δημόσιου χρήματος στον βρόντο και να μην τρέχει τίποτα.

 Σε μια λίγο σοβαρότερη χώρα θα είχε ήδη ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για να βρεθεί πού, πώς και γιατί φαγώθηκαν τόσα λεφτά σε δαπανηρά παιχνίδια για μεγάλους. Σε μια λίγο σοβαρότερη χώρα, από την άλλη, ο γόνος ίσως να μην έβλεπε χαΐρι ούτε στο χωριό του. 

Ας φάνε τουλάχιστον οι κάμπιες μια και καλή την πολιτική καριέρα του γόνου, όπως έφαγαν το γκαζόν της Ομόνοιας. Αρκεί οι άλλοι να μην αποδειχθούν για μια ακόμη φορά χρυσόψαρα...

 Κορίνα Βασιλοπούλου 

 Πηγή:efsyn.gr