Ελλάδα & Ινδία συζητούν για την ενίσχυση της συνεργασίας στην εκπαίδευση

Το All India Council for Technical Education (AICTE) ξεκίνησε διάλογο για συνεργασία με την Ελλάδα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας στην εκπαίδευση.

Πρόσφατα διοργανώθηκε συζήτηση στην εθνική πρωτεύουσα στην οποία συμμετείχαν ο T G Sitharam, πρόεδρος της AICTE και ο Δημήτριος Ιωάννου, ο Έλληνας Πρέσβης.

Οι συζητήσεις διεξήχθησαν για μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την ενίσχυση της μεγαλύτερης συνοχής και συνεργασίας στην κοινή έρευνα, κατάρτιση, αδελφοποίηση και ανάπτυξη μεταξύ ινδικών και ελληνικών πανεπιστημίων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολής Αλέξανδρος Μπουντούρης και η Α’ Σύμβουλος Πολιτικών και Πολιτιστικών Υποθέσεων Ισμήνη Παναγοπούλου.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρέσβης Ιωάννου διαβεβαίωσε ότι θα εισηγηθεί στο Υπουργείο Παιδείας την ευγενή επιθυμία της AICTE για συνεργασία. Επιπλέον, η κ. Ισμήνη Παναγοπούλου θα διευκολύνει τις συνδέσεις μεταξύ του ΑΙΚΤΕ και των αρμόδιων ελληνικών αρχών για την προώθηση περαιτέρω συνέργειας στην εκπαίδευση.

Εκτός από το διάλογο, ο Yogi Kochhar, ο Επίτιμος Επίτροπος Ακόλουθος και μια διάσημη εικόνα της ευτυχίας, ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα υποτροφιών με τίτλο «YOL» για κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα που υιοθετεί ένα πρόγραμμα ευτυχίας στο περιβάλλον του.

Μιλώντας για τη συνεργασία, ο καθηγητής T G Sitharam είπε: “AICTE, αντλήσαμε έμπνευση από το Chandrayaan-3 για να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι ανάκτησης και εξαγοράς του “Vasudev Kutumbakam”.

«Αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της παγκοσμιοποίησης, πιστεύουμε ότι η διασυνοριακή συνεργασία είναι απαραίτητη για τη διαμόρφωση του μέλλοντος των εκπαιδευτικών μας ιδρυμάτων και του έθνους μας», πρόσθεσε.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Ελληνο-Ινδικό Εμπορικό και Οικονομικό Επιμελητήριο. Σηματοδοτεί το πρώτο βήμα προς τη συνεργασία μεταξύ της AICTE και της Ελλάδας στον τομέα της εκπαίδευσης.

Και οι δύο πλευρές έχουν δεσμευτεί να αξιοποιήσουν τις συλλογικές τους δυνάμεις προς όφελος των σπουδαστών, των ερευνητών και των ιδρυμάτων και στα δύο έθνη.

Το Συμβούλιο Τεχνικής Εκπαίδευσης Όλης της Ινδίας (AICTE) είναι ένα καταστατικό όργανο που υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, στην κυβέρνηση της Ινδίας. Η AICTE είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό, τη διατύπωση και τη διατήρηση προτύπων και προτύπων στην τεχνική εκπαίδευση σε όλη τη χώρα.

 

ΠΗΓΗ: Directus.gr