Κοτόπιτα με φύλλο κρούστας

Υλικά

  • 500 γρ. κοτόπουλο, βρασμένο και θρυμματισμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τη ζύμη: 500 γρ. φύλλο κρούστας, 1 φλ. τσαγιού λάδι, 1 φλ. τσαγιού νερό, 1/2 φλ. τσαγιού ξύδι, αλάτι
  • Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Ανακατέψτε τα υλικά για το φύλλο σε ένα μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
    Βήμα 2
    Αφήστε το φύλλο να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
    Βήμα 3
    Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά, τη φέτα, αλάτι και πιπέρι.
    Βήμα 4
    Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το γάλα.
    Βήμα 5
    Προσθέστε τα αυγά στο μείγμα κοτόπουλου και ανακατέψτε καλά.
    Βήμα 6
    Ανοίξτε το φύλλο και τοποθετήστε μια στρώση σε ένα ταψί.
    Βήμα 7
    Ρίξτε μια ποσότητα από το μείγμα κοτόπουλου.
    Βήμα 8
    Συνεχίστε να τοποθετείτε φύλλο και μείγμα μέχρι να τελειώσετε.
    Βήμα 9
    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρυσαφί χρώμα.