ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

5 αυγά

250 γρ. βούτυρο

200 γρ . φρυγανιά τριμμένη

1 φλυτζ.τσαγιου φαρινάπ

1 και 2/3 φλυτζ. ζάχαρη άχνη

1 φλυτζ.τσαγιού  αμύγδαλα χοντροκομμένα με την φλούδα

1 μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

1 πορτοκάλι (ξύσμα και το χυμό)

Σιρόπι:

3 ποτήρια του νερού ζάχαρη

3 ποτήρια του νερού νερό

Χυμό λεμονιού

 

Κρέμα:

2 λίτρα γάλα

1 άνθος αραβοσίτου

2 φλυτζ. του τσαγιού ζάχαρη

2 κρόκους αυγών

200 γρ. βούτυρο

 

Σαντιγύ:

250 γρ.κρεμα γάλακτος

50γρ. ζάχαρη άχνη

Ξεκινάμε από το παντεσπάνι. Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ και το χτυπάμε με το μίξερ για λίγα λεπτά ενώ προσθέτουμε τη ζάχαρη σιγά σιγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, φρυγανιά, αλεύρι, μπέικιν, βανίλιες, το πορτοκαλί και στο τέλος τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε ελαφριά με μια σπάτουλα και τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί (ταψί κουζίνας). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά. Στη συνέχεια ετοιμάζεται το σιρόπι για να κρυώσει.

Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι και το σιρόπι. Ξεκινάμε την διαδικασία για την κρέμα. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας προσθέτουμε το γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά για την κρέμα εκτός από βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια, ανακατεύουμε απαλά την κρέμα.

Αδειάζουμε την κρέμα στο σιροπιασμένο παντεσπάνι και απλώνουμε ομοιόμορφα. Όταν κρυώσει η κρέμα, χτυπάμε και τη σαντιγύ και την προσθέτουμε πάνω στην κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσουν οι κρέμες και να σερβίρετε σε ωραία κομμάτια. Γαρνίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα.