Η μεγάλη λεηλασία...

Εχουν απελευθερωθεί τα χέρια τραπεζών και servicers, που με πλήρη κυβερνητική υποστήριξη προχωρούν σε πλειστηριασμούς ακινήτων κατά χιλιάδες. Την περίοδο 2022-2023, οπότε ισχύει το νέο νομικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση, έγιναν 96.546 πλειστηριασμοί ακινήτων κάθε κατηγορίας. 

Κατοικίες κατά κύριο λόγο, οικόπεδα, ακόμη και... αγροτεμάχια βγήκαν στο σφυρί με διαδικασίες fast truck. Την ίδια στιγμή, και με αφορμή κάποια δήθεν τυχαία συνάντηση σε περιοδεία του σε προάστιο της Αθήνας, ο πρωθυπουργός βρήκε την ευκαιρία να προβάλει την «κατά φαντασία» επιτυχία του λεγόμενου εξωδικαστικού συμβιβασμού ρύθμισης χρεών. 

Κι αυτό όταν τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι συνολικά μέχρι το τέλος Οκτωβρίου του 2023 είχαν πραγματοποιηθεί μέσω εξωδικαστικού 10.023 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 3,7 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών, ενώ τα κόκκινα δάνεια την ίδια στιγμή κινούνται σε αξία σε επίπεδα υψηλότερα των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ και το ιδιωτικό χρέος εν συνόλω ξεπερνά ελαφρώς το ΑΕΠ και αγγίζει τα 250 δισεκατομμύρια ευρώ (μαζί με τις οφειλές σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ-ΚΕΑΟ, που ήδη έχουν εισέλθει στη μάχη των πλειστηριασμών)...

kontranews.gr