ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ...

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των επιτηδείων που έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας με τα τηλεφωνήματα σε ηλικιωμένους και με πρόσχημα τον τραυματισμό συγγενικού τους προσώπου επιχειρούν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Θύμα μιας τέτοιας απάτης έπεσε ηλικιωμένη γυναίκα. Η γυναίκα δέχθηκε ένα τέτοιο τηλεφώνημα από άγνωστο ο οποίος παρίστανε το γιατρό του νοσοκομείου Πρέβεζας. Της είπε ότι ο γιος της θα πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα και ότι για να γίνει αυτό πρέπει να δώσει εξήντα χιλιάδες ευρώ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση ένας άγνωστος άνδρας έφτασε έξω από το σπίτι της ηλικιωμένης και εκείνη τους παρέδωσε τα χρήματα.

Λίγες ώρες αργότερα δέχθηκε εκ νέου τηλεφώνημα. Αυτή την φορά της ζητούσαν το ποσό των δέκα χιλιάδων ευρώ..

Η γυναίκα πήρε τα χρήματα και κατευθύνθηκε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Αυτή την φορά ήταν οι φύλακες του Νοσοκομείου που την έσωσαν από μία δεύτερη απάτη. Εκεί θα έβγαινε ο γιατρός για να πάρει τα χρήματα, όπως της είχαν αναφέρει στο τηλέφωνο.. Οι φύλακες όταν άκουσαν την ιστορία της κατάλαβαν ότι πρόκειται για θύμα απάτης… Εξήγησαν στην ηλικιωμένη ότι δεν κινδυνεύει το παιδί της και ότι κανένας γιατρός δεν θα ζητούσε χρήματα για κάτι τέτοιο.

Η ηλικιωμένη στη συνέχεια επικοινώνησε με το γιο της και από κοινού πήγαν στην Αστυνομία και κατέθεσαν μήνυση.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρης Σκανδάλης μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή Σαββατοκύριακο από της 6, τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό όσο και για την ευρεία επιχείρηση των επιτήδειων αποτέλεσμα των οποίων είναι να συρρέουν καθημερινά πολίτες στο νοσοκομείο αναζητώντας τα δικά τους πρόσωπα.

 

Οι επιτήδειοι που οργανώνουν τις απάτες φαίνεται ότι είναι καλά διαβασμένοι για τα υποψήφια θύματα. Γνωρίζουν λεπτομέρειες για την οικογενειακή κατάσταση, ενδεχομένως να έχουν συλλέξει στοιχεία και για την οικονομική τους κατάσταση.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν επιλεγμένα στοιχεία και εκμεταλλευόμενοι το σοκ που μπορεί να προκαλέσει στον καθένα ο τραυματισμός ή ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας του παιδιού ή του εγγονιού του, προσπαθούν να αποσπάσουν τεράστια χρηματικά ποσά.

Πηγή: epiruspost.gr