Ρεβίθια με σπανάκι

Τόσο τα ρεβίθια όσο και το σπανάκι είναι θρεπτικά χάρη στις βιταμίνες που περιέχουν και σήμερα θα τα συνδυάσεις.

Υλικά

Remaining Time 0:00
 

1/2 κιλό ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ
1.5 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο, πολύ καλά πλυμμένο και χοντροκομμένο
1 φύλλο δάφνης


1 κλωνάρι σέλερι
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ψιλά καρέ
1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
άνηθο ψιλοκομμένο
50 ml λευκό, ξηρό κρασί
χυμό από 1 1/2 λεμόνι
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνεις τα ρεβίθια, τη δάφνη, το σκόρδο, το σέλερι και νερό να καλύπτει τα υλικά
Τα αφήνεις να βράσουν σε δυνατή φωτιά για για 5 περίπου λεπτά
Αφαιρείς τον αφρό που δημιουργείται κατά το βράσιμο με την τρυπητή κουτάλα και χαμηλώνεις τη φωτιά
Αφήνεις να βράσουν για 2 ώρες με την κατσαρόλα σκεπασμένη
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι
Προσθέτεις τον πελτέ και το κρασί, ανακατεύεις και τα αφήνεις για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί
Ρίχνεις το σπανάκι, ανακατεύεις και περιμένεις 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει
Προσθέτεις τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνεις να βράσουν για 15 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά
Λίγο πριν τα αφαιρέσεις από την εστία ρίχνεις τον άνηθο.