Σπανάκι με ζυμαρικά

500 γραμμ. πένες
1 κιλό σπανάκι
1/2 μάτσο άνηθο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι λάδι
αλάτι, πιπέρι
300 γραμμ. φέτα πιπεράτη
2-3 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
τριμμένη παρμεζάνα

Καθαρίζουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Λιώνουμε με πιρούνι τη φέτα. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα λαχανικά. Τα σοτάρουμε 4-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο. Τα γυρίζουμε 2-3 λεπτά με ξύλινη κουτάλα να πιουν τα υγρά τους και κλείνουμε το μάτι.

Σκεπάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Βράζουμε τις πένες, σουρώνουμε, κρατάμε λίγο νερό και τις ξαναβάζουμε (με το ζεστό νερό) στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σπανάκι, το βούτυρο, το τυρί, το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε σε πυρέξ, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και το βάζουμε στο γκριλ του φούρνου για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.