Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λάσπη "χούντας" εναντίον τριών Α/ΓΕΣ - Ποιοι αναφέρονται στα έγγραφα παρακολούθησης

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Οι παρακολουθήσεις αξιωματικών από το 1974 ως το 1986 -αν
δεχτούμε ότι σταμάτησαν τότε- δεν γίνονταν μόνο επειδή για κάποια λίγα χρόνια οι “πυρήνες χουντικών” είχαν μια κάποια υπόσταση. Από τα έγγραφα που μέχρι σήμερα έχουμε δημοσιεύσει προκύπτει νομίζουμε εύκολα το συμπέρασμα ότι το επίπεδο των συνομωτών ήταν τουλάχιστον αστείο. Και πριν “βγει” η δεκαετία του 70 είχαν καταντήσει γραφικοί.

Αναφέρεται σε πολλά από τα έγγραφα η εκτίμηση αυτή και είναι θετικό.

Όμως οι παρακολουθήσεις συνεχίστηκαν και δυστυχώς χρησιμοποιήθηκαν για να “χτυπηθούν” και αξιωματικοί που η πορεία τους απέδειξε ότι δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τις φιλοχουντικές ανοησίες. Ο μηχανισμός παρακολούθησης έγινε σε πολλές περιπτώσεις “ανεμιστήρας λάσπης”, μόνο και μόνο για να πλήξουν κάποιοι αξιωματικούς που είχαν προσόντα αλλά ενδεχομένως να είχαν διαφορετική πολιτική τοποθέτηση από την κυβερνητική εξουσία.

Τρεις μετέπειτα Αρχηγοί ΓΕΣ αναφέρονται στα έγγραφα. Και οι τρεις έφθασαν στην υψηλότερη θέση διοίκησης και την τίμησαν με το παραπάνω. Ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με τον τρόπο που διοίκησαν και αν αποδέχεται τα αποτελέσματα της διοίκησής τους κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την δημοκρατικότητά τους ,την εντιμότητα και την αξιοπρέπειά τους. Το συμπέρασμα είναι προφανές και για τους τρεις: Κάποιοι ήθελαν να τους θέσουν εκτός στρατεύματος με την συκοφαντία περί χούντας.

Ο Νίκος Ντούβας , ένας δυναμικός Α/ΓΕΣ που κλήθηκε να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις όπως εκείνη της πτώσης του Chinook είναι ο ένας Αρχηγός που αναφέρεται. Κανένα από τα υποτιθέμενα “στοιχεία” δεν τεκμηριώνουν όσα κάποιοι προσπάθησαν να του αποδώσουν. Και βέβαια η πορεία του στο στράτευμα είναι η καλύτερη επιβεβαίωση.

Ο Φραγκούλης Φράγκος είναι ο δεύτερος! Ο στρατηγός Φράγκος ήταν τεταρτοετής το 1973! Συνεπώς πως είναι δυνατόν να είχε …ενταχθεί στις “ομάδες του Ιωαννίδη” ,όπως γράφεται σ΄ ένα από τα έγγραφα; Στον Φράγκο πολλοί μπορούν να αποδώσουν πολλά και να του ασκήσουν κριτική. Κανείς μας όμως δεν μπορεί ούτε να υπαινιχθεί κάτι για τα δημοκρατικά του αισθήματα.

Όσο για τον τελευταίο που δεν αναφέρεται ως χουντικός αλλά υπάρχει μια φράση σύμφωνα με την οποία μια ομάδα ανόητων σταγονιδίων εκφράζει την “εκτίμησή” της, δεν χρειάζεται νομίζουμε να πούμε πολλά. Ο Ευστάθιος Καπραβέλος εκτός από εξαιρετικός Αξιωματικός και Αρχηγός είναι Κύριος και το κεφαλαίο Κ δεν είναι τυχαίο. Ευτυχώς η ανοησία μερικών επιπόλαιων και ανεύθυνων δεν στοίχισε στην καριέρα του .

Η δημοσιοποίηση των εγγράφων από τις παρακολουθήσεις των αξιωματικών από το Onalert δεν είχε στόχο να αναδείξει με στοιχεία τους πυρήνες των φιλοχουντικών που ήθελαν να βάλουν την χώρα σε περιπέτειες, ακόμη και σε πόλεμο. Είχε στόχο όπως γράψαμε από την πρώτη ημέρα που αρχίσαμε την δημοσίευση των εγγράφων να αναδείξει και μία ακόμη “σκοτεινή” πλευρά αυτής της επιχείρησης. Αυτή που είχε να κάνει με την χρησιμοποίηση του μηχανισμού παρακολούθησης ως “όπλου” με το οποίο “εκτέλεστηκαν” πολλοί άξιοι αξιωματικοί . Ευτυχώς οι τρεις που αναφέρονται στα έγγραφα κατόρθωσαν να σταθούν όρθιοι . Δυστυχώς πολλοί άλλοι αξιωματικοί μπήκαν στο ίδιο τσουβάλι με τα γραφικά σταγονίδια,χωρίς να έχουν καμία σχέση.


Στο πρώτο έγγραφο ο Ντούβας χαρακτηρίζεται ως...σκληρός χουντικός, λόγω οικογενειακών σχέσων !!! Κανένα από τ΄ άλλα ...στοιχεία που συνοδέυουν την αναφορά δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο. Στο έγγραφο αναφέρεται και ένας αξιωματικός μορφή των Ειδικών Δυνάμεων ,για τον οποίο όσοι υπηρέτησαν υπό τις διαταγές του "πίνουν νερό στ΄ όνομά του". Πρόκεται για τον στρατηγό Τραχανατζή, με λαμπρή καριέρα στις Ειδικές Δυνάμεις.
Ο Φράγκος φέρεται...εις τους πυρήνας του Ιωαννίδη!!! Αν και μέχρι το 1974 ήταν Εύελπις!  Προφανώς το "κάρφωμα" προέρχεται απ΄ όσους δεν ήθελαν τον Φράγκο στο στράτευμα. Ευτυχώς δεν ...εισακούστηκαν τα "καρφιά".Όσο για τον  Ευστάθιο Καπραβέλο; Νομίζουμε ότι δεν υπήρξε άνθρωπος που να μην τον εκτιμούσε. Επαναλαμβάνουμε Κύριος.


http://www.onalert.gr/stories/laspi-xountas-enantion-trion-ages/38637

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Μεγάλες ποσότητες ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης εισάγονται τον τελευταίο καιρό από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στις λαχαναγορές της χώρας μέσω των Τελωνείων. Αυτές οι ποσότητες από ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης,

Πανσέληνος στον Κριό στις 20 Οκτωβρίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Στις 20 Οκτωβρίου 2021, η Πανσέληνος σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού. Πρόκειται για ένα πύρινο φεγγάρι που έρχεται να ρίξει φως σε θέματα που αφορούν το θάρρος, τον ανταγωνισμό, την επιθετικότητα, τον αυθορμητισμό, το Εγώ μας.

Oι κωδικοί ΟΣΔΕ ανά Περιφέρεια που δίνουν τα επιπλέον 29 μόρια στους υποψήφιους Νέους Αγρότες 2021

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τα 12 μόρια (μέγιστο) που προσφέρει το κριτήριο του αρχικού προσανατολισμού της γεωργικής εκμετάλλευσης σε τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας και τα 17 μόρια (μέγιστο) σύμφωνα με το κριτήριο συμβολής του επιχειρηματικού σχεδίου σε στόχους και τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής της Περιφέρειας.

Ρωσία- ΝΑΤΟ: Ένα προαναγγελθέν διαζύγιο

Του Δημήτρη Λιάτσου * Τελικά ολοκληρώνεται ένα «διαζύγιο» το οποίο είχε γίνει οφθαλμοφανές από το 2015. Η Μόσχα αποφάσισε να  απαντήσει στην πρόσφατη απόφαση του ΝΑΤΟ να απελάσει οκτώ συνεργάτες της μόνιμης ρωσικής αντιπροσωπείας στην έδρα του Συνασπισμού, στις Βρυξέλλες.

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Καρέ χοιρινής μπριζόλας

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)  1 καρέ χοιρινής μπριζόλας (περίπου 4 κιλά ενωμένα) Αλάτι, πιπέρι Για την επικάλυψη 4 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. μέλι 2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη

Οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική περίπου 4,5 αιώνες πριν από τον Κολόμβο

Οι Σκανδιναβοί Βίκινγκς είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό και είχαν «κατακτήσει» την Αμερική τουλάχιστον από το 1021 μ.Χ., δηλαδή ακριβώς πριν 1.000 χρόνια και περίπου 4,5 αιώνες νωρίτερα από ό,τι την ανακάλυψε ο Κολόμβος.

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.