ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ και ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ

Με μαζικό τρόπο καλούνται πολίτες
της Θήβας από την Τροχαία Θηβών, που οι αριθμοί κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους, καταγράφηκαν από αστυνομικούς, σε παράλληλους δρόμους γύρω από τα μετωπικά διόδια της Θήβας, την ημέρα κινητοποίησης (18-7-2014), κατά της υποβάθμισης των νοσοκομείων Θήβας και Λιβαδειάς. Την κινητοποίηση είχαν διοργανώσει, οι Δήμοι, Θήβας και Λιβαδειάς και τα εργατικά κέντρα του Νομού, και προσκαλούσαν και πλήθος συλλόγων και φορέων του νομού. Η συμβολική διαμαρτυρία στην Εθνική Οδό, για την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων του νομού και την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υγείας, αντί να αντιμετωπιστεί ως κοινωνικό πρόβλημα από την κυβέρνηση και να δρομολογηθούν λύσεις για την ενίσχυση των νοσοκομείων και την προάσπιση της δημόσιας υγείας, αντιμετωπίστηκε με κλήσεις από την Αστυνομία, για καταστολή της κοινωνικής διαμαρτυρίας, που ήταν συμβολική, μικρής χρονικής διάρκειας και απολύτως ειρηνική.
Ταυτόχρονα, αναδεικνύεται και το τεράστιο πρόβλημα της εγκατάστασης των διοδίων και οι συνεχείς αυξήσεις στις τιμές τους, με σοβαρές συνέπειες στις οδούς της πόλης, από την διογκούμενη υπερτοπική κυκλοφορία, στις δημοτικές οδούς. Η παραχώρηση των εθνικών οδών σε ιδιώτες εργολάβους, με τις συμβάσεις παραχώρησης, έχει επιτείνει όλα αυτά τα προβλήματα, και δεν έχει προσφέρει κάποια υποδομή ή διευκόλυνση στους κατοίκους της περιοχής μας.
Η κυβέρνηση, αρνείται να αναβαθμίσει τα νοσοκομεία του νομού μας, και δεν βελτιώνει τις παροχές δημόσιας υγείας, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες σε αυτές τις δύσκολες μέρες για το λαό, αλλά φροντίζει να τρομοκρατούνται οι πολίτες με διώξεις, λόγω των δίκαιων διεκδικήσεων και διαμαρτυριών τους, που οργανώνονται από όλους τους τοπικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση και τα κόμματα.
Τρομοκρατεί το λαό, για να αποδεχθεί τις επιλογές διάλυσης των νοσοκομείων, τον πλουτισμό των εργολάβων, για να μη σηκώσει κεφάλι στην αυθαιρεσία, την αδικία και τον αυταρχισμό.
Καλούμε τους πολίτες της Θήβας, να μην φοβηθούν, να πάρουν ενεργό μέρος στην ακύρωση αυτών των σχεδίων.
Καλούμε τη δημοτική αρχή της Θήβας, να καταγγείλει τον αυταρχισμό και να ζητήσει την παύση των διώξεων και εξηγήσεις από τις αρμόδιες αρχές, που διενεργούν τις διώξεις, χωρίς καμία καθυστέρηση.
Ζητάμε να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία, να ανακληθούν όλες οι διώξεις και καλούμε στη δημιουργία ενός πλατιού κοινωνικού μετώπου για την ακύρωση των σχεδίων του πλουτισμού των λίγων σε βάρος της κοινωνίας.

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων