Συλλήψεις διαδηλωτών κατά της καύσης σκουπιδιών στο Βόλο...

Για ακόμη μια φορά προκλήθηκε ένταση στο Βόλο, καθώς το ένα μετά το άλλο καταφθάνουν πλοία που ξεφορτώνουν εισαγόμενα σκουπίδια σε μορφή RDF που προορίζονται για καύση
και παραγωγή ενέργειας από την τσιμεντοβιομηχανία ΑΓΕΤ - Lafarge. Το παράδοξο είναι ότι...
ενώ η ΑΓΕΤ παρανομεί, το Λιμεναρχείο Βόλου προχώρησε στη σύλληψη 3 μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών.

Ολα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες χθες όταν μέλη της Επιτροπής Αγώνα εντόπισαν ότι στο λιμάνι, έναντι της ΑΓΕΤ, πραγματοποιούνταν από την εταιρεία παράνομη νυχτερινή εκφόρτωση φορτίου σκουπιδιών από το πλοίο Fiona, παρά την εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, να σταματήσει η εκφόρτωση, έως ότου η εταιρεία τοποθετήσει αεροστεγές σύστημα στον ταινιόδρομο μεταφοράς τους.

Μέλη της Επιτροπής κατέγραψαν σε βίντεο το γεγονός και, όπως καταγγέλλουν, όταν η ενέργειά τους αυτή έγινε αντιληπτή δέχτηκαν λεκτικούς προπηλακισμούς, Το γεγονός καταγγέλθηκε τηλεφωνικά στο Λιμεναρχείο Βόλου.

Επειτα από αυτό, πραγματοποιήθηκε νέα διαμαρτυρία κατά της εκφόρτωσης και της καύσης σκουπιδιών σήμερα στις 3:30 το μεσημέρι, οπότε και άνδρες του λιμεναρχείου προχώρησαν
στη σύλληψη τριών ατόμων, μελών της Επιτροπής Αγώνα, έπειτα από μήνυση της Διεύθυνσης της ΑΓΕΤ, εξαιτίας ακτιβιστικής ενέργειας που πραγματοποίησαν εντός της τσιμεντοβιομηχανίας.

Τα τρία μέλη της Επιτροπής, τα οποία και συνελήφθησαν, είχαν εισέλθει λίγο μετά το μεσημέρι, στο χώρο του εργοστασίου της ΑΓΕΤ, πηδώντας από τον φράχτη και ανέβηκαν στον αεροδιάδρομο, αναρτώντας πανό κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο Βόλου για παράνομη είσοδο στο χώρο του εργοστασίου και παρακώλυση της διαδικασίας εκφόρτωσης του rdf και, στη συνέχεια, αφέθηκαν ελεύθεροι για να δικαστούν σε ρητή δικάσιμο με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής και κοινής ειρήνης και της άσκησης βίας...

efsyn.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

ζώδια Ερμής στην Παρθένο από 4 Αυγούστου

Με αξίωση για 1,80 στο πρόβειο οι διαβουλεύσεις κτηνοτρόφων

Πεθαίνοντας μόνοι στην Κυψέλη. Οχι, δεν αντέχεται αυτή η τραγωδία...

Σπιτικό προφιτερόλ

ζώδια Πανσέληνος στον Υδροχόο στις 12 Αυγούστου

ΔΝΤ σε ΕΕ: Μετακυλίστε το κόστος στους πολίτες για να κάνουν οι ίδιοι εξοικονόμηση ενέργειας

Η ζήτηση ωθεί ψηλότερα και μέχρι τα 60 λεπτά την τιμή παραγωγού πατάτας

Έφτιαξαν πάρκινγκ για αποσκευές στα Χανιά

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων