ΠΟΕΔΗΝ: Προβλήματα στα νοσοκομεία Χαλκίδας και Αρτας

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, συνοδευτικά έργα που δεν έχουν ολοκληρωθεί κρατούν κλειστό το υπερσύγχρονο νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ στο νοσοκομείο Αρτας ο διοικητής αρνείται να υπογράψει τη μισθοδοσία του προσωπικού καθαριότητας, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ.
«Λόγω γραφειοκρατίας από το τέλος του 2018 το νέο υπερσύγχρονο
νοσοκομείο της Χαλκίδας 280 κλινών που ξεκίνησε το έτος 2013 με εγκατεστημένο τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό δεν λειτουργεί επειδή… ξέχασαν να βάλουν μπρος και να ολοκληρώσουν τα συνοδευτικά έργα του νέου Νοσοκομείου, όπως δρόμοι, αποχέτευση» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.
Για την ακρίβεια, τα συνοδευτικά πλην αναγκαία έργα ξεκίνησαν αρχές του 2019 -και όχι από το ξεκίνημα κατασκευής του νέου Νοσοκομείου- ενώ πλέον έχει προκύψει εμπλοκή λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή, γεγονός που έχει βάλει φρένο στις εργασίες.
«Είναι απαράδεκτο να μένει κλειστό ένα Νοσοκομείο που διαθέτει ΜΕΘ και ΜΑΦ 10 κλινών και έχει εγκατεστημένο υπερσύγχρονο εξοπλισμό να μην αξιοποιείται από το σύστημα υγείας» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ και καλεί το υπουργείο Υγείας να συντονίσει την προσπάθεια ολοκλήρωσης των συνοδών έργων που κρατάνε κλειστό το νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Πολιτικά παιχνίδια στο νοσοκομείο Άρτας

Στο νοσοκομείο Άρτας όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής αρνείται να υπογράψει τη μισθοδοσία του προσωπικού καθαριότητας που απασχολούνται με συμβάσεις.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο διοικητής «παίζει πολιτικά παιχνίδια» καθώς αρνείται να υπογράψει τη μισθοδοσία όπως έπρεπε μέχρι τον περασμένο Μάιο. Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «συνεχίζει να τιμωρεί τους εργαζόμενους».
Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αιτείται από τον υπουργό Υγείας να παρέμβει προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των καθαριστριών.               www.in.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κ. Σισμανίδης: Δεν έχω αμφιβολία ότι είναι ο τάφος του Αριστοτέλη...

Φτιάξτε σπιτική μαγιονέζα εύκολα και γρήγορα

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ Ερχονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί - εξπρές σε σπίτια

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων