Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λόγγος και Σελιανίτικα: Οι ομορφιές της Αιγιάλειας

Στην ακτογραμμή του Κορινθιακού κόλπου, σε απόσταση 7 περίπου χιλιομέτρων από την πόλη του Αιγίου (έξοδος από την εθνική οδό στη διαδρομή προς Πάτρα), απλώνεται η όμορφη παραλία του Λόγγου και των Σελιανίτικων, γειτονικών παραθαλάσσιων
οικισμών της Αιγιάλειας (της ανατολικής Αχαΐας).
Ο Λόγγος, αμέσως μετά τα Σελιανίτικα, βρέχεται από τα πεντακάθαρα νερά του Κορινθιακού, ενώ προσφέρει στους επισκέπτες μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αιγιάλειας.
Ο οικισμός, που διαθέτει αξιόλογη τουριστική υποδομή (ξενοδοχεία, συγκροτήματα ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, ταβέρνες, εστιατόρια και καφέ μπαρ), καταφέρνει να διατηρεί τη γραφικότητά του, γι’ αυτό και αποτελεί μια θαυμάσια επιλογή για ολιγοήμερες αποδράσεις ή και πολυήμερες διακοπές.
Στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας οι εκδρομείς ανακαλύπτουν, μεταξύ άλλων, πανέμορφες παραλίες, ελκυστικά ορεινά τοπία και σημαντικά θρησκευτικά μνημεία.
Ξεχωριστή αναφορά πρέπει, ασφαλώς, να γίνει στην πρωτεύουσα του Δήμου Αιγιαλείας, το Αίγιο, πόλη με μακραίωνη ιστορική διαδρομή, στο Διακοφτό, αφετηρία της διαδρομής με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο προς τα Καλάβρυτα (μέσα από το φαράγγι του ποταμού Βουραϊκού), και στην Ακράτα, παραθαλάσσια κωμόπολη, χτισμένη σε όμορφο φυσικό περιβάλλον.
Η σχετικά μικρή απόσταση από την Αθήνα (185 χιλιόμετρα) καθιστά το Λόγγο και τα Σελιανίτικα, όπως και ολόκληρη την Αιγιάλεια, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για ταξιδιωτικές εξορμήσεις όλες τις εποχές του χρόνου.           www.in.gr