Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ληθαίος: Το φυσικό στολίδι των Τρικάλων

Φυσικό στολίδι της πόλης των Τρικάλων και σημείο αναφοράς για τους κατοίκους της, ο ποταμός Ληθαίος πηγάζει από τα Αντιχάσια Όρη και εκβάλλει στον Πηνειό,
λίγο έξω από την πόλη.
Στις όχθες του Ληθαίου γεννήθηκε σύμφωνα με τον Στράβωνα ο Ασκληπιός, θεός της ιατρικής και της υγείας, γιος του Απόλλωνος και της Κορωνίδος.
Η κεντρική μεταλλική πεζογέφυρα του ποταμού, που κατασκευάστηκε το 1886 από γάλλους μηχανικούς, ενώνει την πεζοδρομημένη οδό Ασκληπιού, το μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο της πόλης, με την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου.
Τα τρεχούμενα νερά, ο καταρράκτης μπροστά στον ανδριάντα του Ασκληπιού, η ωραία παραποτάμια βλάστηση, οι φωτισμένες όχθες του Ληθαίου τις νυχτερινές ώρες συνθέτουν ένα υπέροχο θέαμα, που γοητεύει τους επισκέπτες της πόλης των Τρικάλων.
Πέραν του Ληθαίου, η πόλη των Τρικάλων διαθέτει και άλλα σημαντικά αξιοθέατα, όπως είναι το φρούριο με τον πύργο του ρολογιού, η διατηρητέα συνοικία Βαρούσι στα πόδια του φρουρίου, με όμορφα αρχοντικά, παλαιούς ναούς και γραφικά σοκάκια, ο αρχαιολογικός χώρος του Ασκληπιείου, το Κουρσούμ τζαμί, ο μύλος Ματσόπουλου, καθώς και το άλσος του Προφήτη Ηλία με το ζωολογικό κήπο. www.in.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κ. Σισμανίδης: Δεν έχω αμφιβολία ότι είναι ο τάφος του Αριστοτέλη...

Κιμαδόπιτα με χωριάτικο φύλλο

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ Ερχονται κατασχέσεις και πλειστηριασμοί - εξπρές σε σπίτια

Η φούσκα των ακινήτων και τα ενοίκια στο θεό – Μια αντιαναπτυξιακή και αντικοινωνική στρέβλωση

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων