Τάρτα σοκολάτας με φουντούκια.Γλυκιά απόλαυση που θα λατρέψετε

Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη
  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 100 γραμμάρια σιμιγδάλι
  • 10 γραμμάρια μαγιά
  • 10 γραμμάρια αλάτι
  • 50 ml λάδι
  • 375 ml νερό
Για τη γέμιση
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 3 μπανάνες
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κούπα χοντροκομμένα φουντούκια

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
  1. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε το νερό με το λάδι και την μαγιά και το ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία και μαλακή ζύμη.
  2. Την αφήνουμε στην άκρη μισή ώρα να φουσκώσει.
Για τη συναρμολόγηση ζύμης - γέμισης
  1. Λαδώνουμε μια ταρτιέρα και απλώνουμε το ζυμάρι μας. Το αφήνουμε στο ψυγείο άλλα 30 λεπτά.
  2. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στη ζύμη και τις ροδέλες από τις μπανάνες μαζί με τα χοντροκομμένα φουντούκια.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.                          www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Γ.Κασιμάτης: «Παράνομος και αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός»

H τέλεια κιμαδόπιτα

Ποια μέρα γεννηθήκατε; Δείτε τι σημαίνει!

Νάρκη η COVID στην ψυχική υγεία των παιδιών

Βουλγαρία: Το πρώτο ποταμόπλοιο που κινείται με υδρογόνο και ηλιακή ενέργεια

ΛΑΡΚΟ: Τα υπέρογκα πρόστιμα που «τρέχουν» και ο γόρδιος δεσμός της ιδιωτικοποίησης

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων