Μοσχαράκι γιουβέτσι

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, σε μερίδες
  • 800 γρ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, πολτοποιημένες στο μούλτι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1/2 κ. γλ. λευκή ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
  • Εκτέλεση

    Βήμα 1
    Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά.
    Βήμα 2
    Προσθέστε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 1 ώρα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφήστε το φαγητό στην άκρη.
    Βήμα 3
    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
    Βήμα 4
    Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κριθαράκι. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, 3 έως 5 λεπτά. Μεταφέρετε το κριθαράκι σε ένα ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.
    Βήμα 5
    Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετήστε το πάνω από το κριθαράκι. Ρίξτε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω από το κρέας. Προσθέστε ζεστό νερό και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
    Βήμα 6
    Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει το κριθαράκι, περίπου 1 ώρα. Αν γίνει πολύ στεγνό, προσθέστε περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • www.newsbeast.gr