Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, σε μερίδες
- 800 γρ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες, πολτοποιημένες στο μούλτι
- 4 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 1/2 κ. γλ. λευκή ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 500 γρ. κριθαράκι
- 3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό
Εκτέλεση
Βήμα 1Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 5 λεπτά.Βήμα 2Προσθέστε τις πολτοποιημένες ντομάτες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 1 ώρα, ανακατεύοντας περιστασιακά. Αφήστε το φαγητό στην άκρη.Βήμα 3Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Βήμα 4Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το κριθαράκι. Σοτάρετε μέχρι να ροδίσει ελαφρώς, 3 έως 5 λεπτά. Μεταφέρετε το κριθαράκι σε ένα ταψί, απλώνοντάς το ομοιόμορφα.Βήμα 5Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και τοποθετήστε το πάνω από το κριθαράκι. Ρίξτε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω από το κρέας. Προσθέστε ζεστό νερό και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.Βήμα 6Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει το κριθαράκι, περίπου 1 ώρα. Αν γίνει πολύ στεγνό, προσθέστε περισσότερο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.- www.newsbeast.gr