Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Ρωσία, η Παγκόσμια Αυτοκρατορία και η Ελλάδα.

Όταν οι ΗΠΑ λένε "οικονομικές κυρώσεις", εννοούν ότι η Ευρώπη πρέπει να επωμιστεί το
κόστος των κυρώσεων.

Για παράδειγμα, ο πρόεδρος του γαλλο-ρωσικού επιμελητηρίου Εμμανουέλ Κίντε δήλωσε:


  •  "Οι Βρυξέλες δεν έχουν το δικαίωμα να... κρατούν σε ομηρία την ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα , με τις οικονομικές απώλειες που θα υποστεί η ΕΕ στην περίπτωση που εφαρμόσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας".

 Ο Άντον Μπέρνερ, επικεφαλής της ένωσης εξαγωγικών εταιρειών BGA, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Dortmunder Ruhr Nachrichten, δήλωσε:

  •  «Περίπου 6.200 γερμανικές εταιρείες επιχειρούν στη Ρωσία, ορισμένες εξ αυτών πολύ ενεργά... Για εμάς, οι οικονομικές κυρώσεις θα ήταν αληθινή καταστροφή... οι τιμές της ενέργειας θα αυξηθούν, εάν η κρίση διαρκέσει, αλλά θεωρεί απίθανο η Μόσχα θα διακόψει όλες τις παραδόσεις ενέργειας στη Γερμανία, η οποία εισάγει πάνω από το 30% του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που καταναλώνει από τη Ρωσία».

Οι λεγόμενοι «σοφοί», μια ομάδα οικονομολόγων που παρέχει συμβουλές στην κυβέρνηση της Γερμανίας για ζητήματα οικονομικής πολιτικής, εκτίμησαν ότι

  •  "η ουκρανική κρίση αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη και ειδικά για την ανάπτυξη της Γερμανίας, επισημαίνοντας τη σημασία που έχει η Ρωσία σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές ενέργειας".

 Η BGA είχε αναφέρει, πριν λίγες μέρες :

  •  "ένας εμπορικός πόλεμος θα ήταν επιζήμιος για τη Γερμανία αλλά για τη ρωσική οικονομία θα ήταν μια υπαρξιακή απειλή".

Το διμερές εμπόριο Γερμανίας-Ρωσίας, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 76 δισεκ. ευρώ το χρόνο, μειώθηκε σε όγκο πέρυσι.

Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν τέτοιες ανακοινώσεις από τη μεριά εκπροσώπων του επιχειρηματικού τομέα. Τη στιγμή, που στη σκέψη των δυτικών υπάρχει και η έκδοση οδηγίας για περιορισμό της βίζας στους Ρώσους τουρίστες.  (1.300.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφθηκαν πέρυσι την Ελλάδα).

Μετά από αυτά, τίθεται το ερώτημα: Γιατί η Ε.Ε. θέλει να υποστεί τις δικές της κυρώσεις;

Μα, γιατί αυτό που κάνει η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κάμει και η Ε.Ε. Η "πολυπολική" παγκόσμια οικονομία έχει μόνο ένα Κέντρο λήψης αποφάσεων. Και, αν αυτό, γεωγραφικά, εντοπίζεται στις ΗΠΑ, δεν έχει να κάμει με διακρατικές σχέσεις. Το ενιαίο κέντρο το έχουμε περιγράψει και είναι οι Τραπεζίτες. Οι τελευταίοι έχουν πολύ σοβαρό λόγο να συντρίψουν την πρώτη από τις δύο πολιτικές και οικονομικές απειλές εναντίον τους (Ρωσία - Κίνα). Αν ηττηθεί η πρώτη θα έρθει η σειρά της δεύτερης. Η Κίνα το γνωρίζει και, για την ώρα σιωπηλά, συντάσσεται με τη Ρωσία. Κανόνες διεθνούς δικαίου δεν υπάρχουν. Υπάρχει, μόνο, το δίκαιο του ισχυρότερου.

Να υπενθυμίσουμε: Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας είναι κρατική τράπεζα που δεν ανήκει στη δύναμη της ΒΙS, της τράπεζας όλων των κεντρικών τραπεζών.

Με τη φράση του  "Η Ρωσία είναι περιφερειακή δύναμη", ο Ομπάμα θέλει να πει ότι η Ρωσία δεν είναι παγκόσμια δύναμη και ως τέτοια πρέπει να παραμείνει. Είτε εξουδετερωμένη είτε ενσωματωμένη. Το δεύτερο είναι ο τελικός στόχος. Αυτή τη φράση συναντάμε και στο βιβλίο του Μπρεζίνσκι "η Μεγάλη Σκακιέρα"(1997): Κίνα και Ρωσία πρέπει να παραμείνουν περιφερειακές δυνάμεις.

Οι κυρώσεις, πριν ληφθεί πολιτική απόφαση,  ξεκίνησαν από τις τράπεζες με δέσμευση ρωσικών κεφαλαίων στο εξωτερικό.  Οι τράπεζες δεν υπόκεινται σε πολιτικές αποφάσεις. Ότι βρίσκεται στη δικαιοδοσία τους εκτελείται αμέσως.  Έδωσαν το στίγμα του τι θέλουν να συμβεί και έδωσαν και την εντολή για τα περαιτέρω στις κυβερνήσεις.

Οι ρωσικές δημοσιογραφικές πηγές άρχισαν να δίνουν πληροφορίες για τις Ρώσικες προθέσεις:
  •  Η Ρωσία είναι έτοιμη να απορρίψει τις κάρτες βίζα και μάστερκαρτ,ως αντίμετρο των δυτικών χρηματοπιστωτικών κυρώσεων. Οι ρώσικες τράπεζες στο σύνολο πληρώνουν στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα περί τα 120 δισεκκατομ.ρουβλια το χρόνο.
  • Το συμβούλιο της ομοσπονδίας ετοιμάζει σχέδιο νόμου για να μπορεούν να παγώνουν οι λογαριασμοί καταθέσεων ξένων προσώπων στη Ρωσία...
(Ισβέστια)

Η Ρωσία απαντά με δήλωση του υπουργού οικονομικών της Ρωσίας, Αντον Σιλουάνοφ, στο κανάλι "Ρωσία 24":

  •  "δεν υπάρχει λόγος να καταργήσουμε τις πληρωμές με τις κάρτες βίζα και μάστερ καρντ, όμως εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο δημιουργίας δικού μας πιστωτικού συστήματος αντίστοιχων συναλλαγών". 

Αυτή η δυνατότητα, όπως και πολλές άλλες, της Ρωσίας είναι ιδιαίτερα ενοχλητική για την τραπεζική κυριαρχία. Ένα ανταγωνιστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα δημιουργήσει έναν παράλληλο διεθνή πιστωτικό κόσμο. Κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό από τους Κυρίαρχους και δεν μπορεί να παραμένει ως απειλή. 

Οι κυρώσεις που εξετάζουν αυτή τη στιγμή ΗΠΑ- Ε.Ε. αφορούν τις εμπορικές συναλλαγές και τον τομέα ενέργειας, ώστε να απεγκλωβιστεί η Ευρώπη από την εξάρτηση της στο ρώσικο φυσικό αέριο.  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ ΗΠΑ και Ε.Ε. θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, στην ευκολότερη παροχή αμερικανικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η οποία το τελευταίο διάστημα συζητεί την σταδιακή της ενεργειακή απεξάρτηση από τη Μόσχα.

Ο οικονομικός πόλεμος ξεκίνησε ως χρηματοπιστωτικός και θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα. Μελετάται η ένταξη Ουκρανίας και Γεωργίας στο ΝΑΤΟ. Αυτά και η απροκάλυπτη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, μαζί με την κάθοδο του Ρώσικου στόλου στα νερά της, προμηνύει την εμφάνιση και "θερμού" πολέμου.

Ο πόλεμος έχει προαναγγελθεί από το 1997 και θα διεξαχθεί μέχρι τελικής πτώσεως.

Ο πόλεμος είναι αμφίρροπος και η κατάληξη αβέβαιη. Η Παγκόσμια Αυτοκρατορία έχει υπεροπλία, οικονομική και στρατιωτική, αλλά η ιστορία λέει ότι δεν νικά πάντα ο ποσοτικά ισχυρότερος. Ο σημαντικότερος παράγων των εξελίξεων είναι οι λαοί του κόσμου. Αυτοί, όμως, εμφανίζονται εξουδετερωμένοι και ζουν κάτω από αυταρχικά και υπάκουα καθεστώτα. Όσο δεν οργανώνονται και δεν εξεγείρονται, με γνώση, όραμα και σχέδιο, θα παραμένουν τα θύματα.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα "κυβερνούν" οι Σαμαράς - Βενιζέλος και για "αντιπολίτευση" έχουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει δήλωση διαφοροποίησης του ΣΥΡΙΖΑ από τις προθέσεις ΗΠΑ-Ε.Ε.!

(Για τα μάτια και τα αυτιά του λαού του, στο τέλος, κάτι θα ψελλίσει).

Δίχως αδέσμευτη, πατριωτική και δημοκρατική κυβέρνηση, η Ελλάδα, σε κάθε περίπτωση, θα πληρώσει τα σπασμένα. Όποιος κι αν είναι ο "νικητής" αυτού του κηρυγμένου πολέμου.
Πηγή:  ithacanet.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Μεγάλες ποσότητες ντομάτας και πιπεριάς Φλωρίνης εισάγονται τον τελευταίο καιρό από την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στις λαχαναγορές της χώρας μέσω των Τελωνείων. Αυτές οι ποσότητες από ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης,

Έδεσσα: «Λουκέτο» στη ΜΕΘ του νοσοκομείου λόγω έλλειψης προσωπικού

Μεγάλα τα προβλήματα που εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα , με τα κρούσματα να πληθαίνουν διαρκώς, τους εμβολιασμούς να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και τις  αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών να αποβαίνουν σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας των νοσοκομείων .

Παπαρδέλες με αυγοτάραχο

Υλικά (για 4 άτομα) 250 γρ. παπαρδέλες (το μεγάλο αυτό ζυμαρικό εξισορροπεί την ένταση από το αυγοτάραχο, ενώ δίνει «σώμα» στη συνταγή) 80 γρ. βούτυρο 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Διπλάσιος έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ στους αγρότες με την ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με την κατανάλωση

Διπλάσιος ο λογαριασμός της ΔΕΗ που φτάνει στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με τους παραγωγούς να καλούνται να πληρώσουν ρήτρα αναπροσαρμογής ίση με το ποσό που αναλογεί στην κατανάλωσή τους ακόμα και μετά την έκπτωση ενέργειας 30%.   

Έξι εκατομμυρίων ετών τα «ανθρώπινα» ίχνη στην Κρήτη;

Αρχαιότερο κατά εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια απ’ ό,τι πιστευόταν μέχρι πρότινος φαίνεται να είναι το πιο παλιό, καταγεγραμμένο ανθρωπόμορφο αποτύπωμα.

Οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική περίπου 4,5 αιώνες πριν από τον Κολόμβο

Οι Σκανδιναβοί Βίκινγκς είχαν διασχίσει τον Ατλαντικό και είχαν «κατακτήσει» την Αμερική τουλάχιστον από το 1021 μ.Χ., δηλαδή ακριβώς πριν 1.000 χρόνια και περίπου 4,5 αιώνες νωρίτερα από ό,τι την ανακάλυψε ο Κολόμβος.

Τι να κάνετε εάν η γάτα σας νιαουρίζει τη νύχτα

Η γάτα σας νιαουρίζει και σας αφήνει άυπνους όλη τη νύχτα; Πιθανόν κάθε ιδιοκτήτης γάτας το έχει ήδη βιώσει αυτό στο παρελθόν. Τι να κάνουμε αν κάθε βράδυ η γάτα μας δεν μας αφήνει να κοιμηθούμε;

Τυρί φέτα – Προβληματισμός για τα κρούσματα νοθείας

Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση βρίσκεται το πλέον εμβληματικό ελληνικό προϊόν, η φέτα. Τα κρούσματα νοθείας που «είδαν το φως της δημοσιότητας» τους τελευταίους μήνες με διακίνηση προϊόντων –

ΗΠΑ – Για πρώτη φορά στον κόσμο γιατροί συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο νεφρό από χοίρο

Χειρουργοί στη Νέα Υόρκη συνέδεσαν με επιτυχία σε άνθρωπο – για πρώτη φορά στον κόσμο – ένα νεφρό που είχε αναπτυχθεί στο σώμα ενός γενετικά τροποποιημένου χοίρου. Το όργανο λειτούργησε κανονικά, κάτι που ανοίγει πιθανώς το δρόμο για μια νέα πηγή οργάνων προς μεταμόσχευση προερχόμενων από ζώα.

Με τη σάτιρα τα βάζει το ΕΣΡ...

Μετά το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ», για εκπομπή του 2016 που αφορούσε τον Σόιμπλε το Ραδιοτηλεοπτικό έβαλε στο στόχαστρο την «Ελληνοφρένεια».....