Προκλητικός Έρογλου: Οι Τουρκοκύπριοι δεν θα φύγουν από τα σπίτια στο «κράτος» τους

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου δήλωσε με σαφή και
προκλητικό τρόπο τη γνωστή τουρκική θέση ότι οι τουρκοκύπριοι θα παραμείνουν στις κλεμμένες περιουσίες και τα σπίτια των Ελλήνων στα κατεχόμενα, μετά την συμφωνία του νέου «σχεδίου Ανάν» που προωθείται στην Κύπρο.
Έκανε μάλιστα λόγο για «κράτος» το οποίο «ο τουρκοκυπριακός λαός έχει κατορθώσει μέσα από αγώνα να έχει».
Είναι σαφές ότι όσο η ελληνοκυπριακή πλευρά, αλλά και η ίδια η Ελλάδα, εξακολουθούν να τηρούν την σκανδαλωδώς υποχωρητική στάση που ακολουθούν, το τουρκικό θράσος μόνο αυξάνεται, ώστε απαιτούν όλο και περισσότερα.
«Το εδαφικό είναι το δυσκολότερο θέμα στο τραπέζι των συνομιλιών και πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που διαμένουν σε κάποιες περιουσίες τα τελευταία σαράντα χρόνια», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.
Ο Έρογλου αναφέρθηκε στη σημασία του εδαφικού για κάθε "κράτος" και όπως ισχυρίστηκε μερίδα ανθρώπων θα πρέπει να αλλάξουν διαμονή εξαιτίας... "διακανονισμών συνόρων"!
Σημείωσε ακόμη ότι είναι σημαντικό για τους κατοίκους (Τουρκοκυπρίους, αλλά και Τούρκους εποίκους) να διατηρήσουν τις περιουσίες στις οποίες τώρα διαμένουν - τις οποίες άρπαξαν από τους Ελληνοκύπριους αμέσως μετά την εισβολή του Αττίλα -, προσθέτοντας ότι η τουρκοκυπριακή κοινότητα έχει στόχο μόνο όσο το δυνατό μικρότερος αριθμός ανθρώπων να ανταλλάξουν το χώρο διαμονής τους και ακόμη περισσότερο αν είναι δυνατό κανείς να μην χρειαστεί να εγκαταλείψει αυτούς τους χώρους.
Ο κ. Έρογλου είπε ακόμη ότι ο «ο τουρκοκυπριακός λαός έχει κατορθώσει μέσα από αγώνα να έχει το κράτος του».
Στις δηλώσεις του ανέφερε ότι οι δύο ηγέτες κάνουν το παν για να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των "λαών" τους και ότι πρέπει να υπάρξει ισορροπία για να ζουν οι "δύο λαοί" σε ειρήνη.
«Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να ζήσουμε σε αυτή τη γη, πρέπει λοιπόν να διαμορφώσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να επιτευχθεί αυτό μέσω συμφωνίας», κατέληξε.
(defencenet)