Καρπουζόπιτα Μήλου

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 μεγάλο καρπούζι
  • 6-7 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γραμμάρια μέλι
  • σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε το καρπούζι και καθαρίστε το απ' τα κουκούτσια. Στη συνέχεια ρίξτε το σε ένα σουρωτήρι και στύψτε με τα χέρια, ώστε να χάσει όσο πιο πολλά υγρά γίνετε.
  2. Αφήστε το καρπούζι να μείνει στο σουρωτήρι για 1 ώρα. Μετά το πλάθετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 6 - 7 κουταλιές αλεύρι. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το μεγαλύτερο μέρος από το μέλι.
  3. Το μείγμα θα πρέπει να μην είναι πολύ πηχτό και σε καμία περίπτωση νερουλό. Έπειτα το αδειάζετε σε ένα ταψάκι, αλείφοντας το με λάδι.  Αδειάζετε με τέτοιο τρόπο το μείγμα, έτσι ώστε να μην ξεπεράσει σε ύψος τα 2 - 2,5 εκατοστά.
  4. Το καλύπτετε με σουσάμι και το βάζετε για ψήσιμο (45 με 50 λεπτά). Μόλις βγάλετε την καρπουζόπιτα καυτή από το φούρνο, την περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι και περιμένετε να το απορροφήσει.http://www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

Καίγεται επί 14 μέρες το βουνό στη Ροδόπη, αλλά το κράτος απουσιάζει...Έχει λήξει, λένε, η αντιπυρική περίοδος

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων