Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τηγανίτες με παγωτό καραμέλα

Υλικά για 6-8 άτομα

Για τις τηγανίτες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 αυγό ολόκληρο χτυπημένο
  • 1 βανίλια
  • 150 ml γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ρούμι μαύρο
  • 75 γραμμάρια σταφίδες
  • 75 γραμμάρια σταγόνες λευκής σοκολάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα κάθε τηγανίτας)
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Λίγη κανέλα σε σκόνη
  • Σιρόπι ή μέλι για το σερβίρισμα
Για το παγωτό καραμέλα
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 ½ κιλό κρέμα γάλακτος
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο αλάτι και λίγη κανέλα. Ανακατεύετε ώστε να ενωθούν τα υλικά.
  2. Κάνετε μια γούβα στο κέντρο και προσθέτετε το αυγό (ή το ασπράδι) και τη βανίλια.
  3. Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα και το ρούμι και ανακατεύετε έως ότου γίνει ένας ωραίος χυλός που θα μοιάζει, κάπως στην υφή σαν κρέμα γάλακτος.
  4. Κατόπιν προσθέτετε και τη σοκολάτα.
  5. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνετε προσεκτικά μεγάλες κουταλιές από το χυλό.
  6. Τηγανίζετε σε μέτρια θερμοκρασία και 1-2 λεπτά, ώσπου οι φουσκάλες της επιφάνειας να σπάσουν.
  7. Γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις σερβίρετε με σιρόπι ή μέλι.
Για την καραμέλα
  1. Βάζουμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 120 λεπτά.
  2. Θα φτιάξετε την καραμέλα σας για να είναι έτοιμη. Σε ένα τηγάνι αδειάζετε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη μισή κούπα νερό.
  3. Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνετε σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Όταν η καραμέλα πάρει σκουρόχρωμο χρώμα (σε περίπου 15 λεπτά), αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Η καραμέλα σας είναι έτοιμη. Την διατηρείτε σε ζεστό μέρος για να κρυσταλλώσει.
  5. Αφήνετε για ένα τέταρτο στην κατάψυξη την κρέμα γάλακτος και το μπολ όπου θα χτυπηθεί η σαντιγί.
  6.  Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με μίξερ στη γρήγορη ταχύτητα για δύο λεπτά και όταν αρχίζει να πήζει, πασπαλίζετε από πάνω την άχνη, συνεχίζοντας το χτύπημα. Σταματάτε μόλις πήξει για να μην κόψει η σαντιγί.
  7. Βγάζετε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη. Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρις ότου αφρατέψει και φουσκώσει.
  8. Αδειάζετε στη λεκάνη και τη σαντιγί και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2 λεπτά ακόμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  9. Βάζετε στη λεκάνη και την καραμέλα και ανακατεύετε για λίγο ακόμα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  10. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για 6 ώρες. http://www.newsbeast.gr

Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νέα προσφυγή των Δανών στην Ε.Ε. βλέπει… τρύπες, εισαγόμενο γάλα για φέτα

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Δανοί αμφισβητούν το νομικό καθεστώς της Φέτας στην Ε.Ε., ωστόσο για πρώτη φορά, θέτουν επ’ αμφιβόλω την τήρηση των κανόνων παρασκευής της Φέτας από την Ελλάδα. Εικάζεται μάλιστα ότι αυτή τη φορά γίνεται επίκληση στοιχείων βάσει των οποίων η ετήσια εγχώρια παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος δεν επαρκεί

Ευρωβαρόμετρο: Το 53% των Ελλήνων εξακολουθεί να μην εμπιστεύεται τις κυβερνήσεις.

Συντριπτική είναι η πλειοψηφία Ελλήνων και ευρωπαίων που στηρίζουν την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να παρέχει πόρους μόνο στα κράτη - μέλη που σέβονται το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές της. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, που δημοσιεύτηκε σήμερα, 9 στους 10 Έλληνες  και 4 στους 5 Ευρωπαίους,

Χειροποίητα κρητικά παξιμάδια

Προετοιμασία 40′, Αναμονή 3 ώρες και 10′, Ψήσιμο 3-4 ώρες ΥΛΙΚΑ (για περίπου 24 ντάκους) 2 φακελάκια ξερή μαγιά (16 γρ.) 1½ λίτρο νερό, σε θερμοκρασία δωματίου 2 κ.σ. μέλι

«Ίσως και πάνω απο 40% η ανεργία στην Β. Ελλάδα» λένε εκπρόσωποι εργαζομένων

Στα επίπεδα ανεργίας, στις εργασιακές συνθήκες μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού και σε τοπικά προβλήματα με επιπτώσεις στην απασχόληση αναφέρθηκαν εκπρόσωποι των εργατικών κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, σε συνέντευξη τύπου, ενόψει της διοργάνωσης της φετινής ΔΕΘ.

Χορτοτυροπιτάκια στο τηγάνι

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 16 πιτάκια) Για τη γέμιση ½ φλ. ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κιλό άγρια χόρτα, χοντροκομμένα 1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος (1 φλ.)

Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) θα αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ και θα λειτουργεί σαν «διαβατήριο» για όλες τις συναλλαγές...

Μια μικρή «επανάσταση» στην καθημερινότητα των πολιτών αναμένεται να φέρει στις αρχές του νέου χρόνου ο μοναδικός Προσωπικός Αριθμός (ΠΑ) ταυτοποίησής τους, που θα τυπωθεί και στις καινούργιες ταυτότητες και θα χρησιμοποιείται παντού. Ο ΠΑ θα αντικαταστήσει, μεταξύ άλλων, τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ και θα αποδίδεται σε κάθε

Άδειες δεξαμενές και ακαρπία δείχνουν τα 4,50 ευρώ σε φρέσκα αγουρέλαια

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για μείωση της παραγωγής ελαιολάδου   σε επίπεδα έως και 50% κάτω από τους 270.000 τόνους που παρήχθησαν το 2020. Εφόσον τα σενάρια επιβεβαιώσουν τα νούμερα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα ενόψει της νέας παραγωγής, η αγορά βάσει και του θεμελιώδους νόμου της προσφοράς και της ζήτησης,

Μελέτη – Ο κοροναϊός έφερε πτώση των γεννήσεων σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Πτώση των γεννήσεων επέφερε σε Ευρώπη (ιδίως στη Νότια) και σε ΗΠΑ η πανδημία Covid-19, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που επιβεβαιώνει ανάλογα ευρήματα προηγούμενων ερευνών. Έτσι, πέρα από την αύξηση των θανάτων (4,5 εκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι σήμερα), ο κορονοϊός έπληξε τη δημογραφική δυναμική των πληθυσμών και από την πλευρά των γεννήσεων.

Τραχανόσουπα

Υλικά Μία κούπα ξινό τραχανά Μία κούπα φρέσκο γάλα πλήρες Μία κουταλιά βούτυρο Δύο λίτρα νερό Αλάτι Πιπέρι     

Συστράτευση μικρών ελαιοπαραγωγών για την αύξηση τιμών.

Ζητούμενο γίνεται η αντιπροσώπευση του παραδοσιακού ελαιώνα στην αλυσίδα αξίας και η διεκδίκηση καλύτερων τιμών αλλά και μιας περίοπτης θέσης στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όσο παράλληλα οι ίδιοι οι παραγωγοί αναλαμβάνουν επικουρικά τον ρόλο του ελεγκτή, επιτηρώντας την πιάτσα για τυχόν φαινόμενα απάτης.