Κριτσίνια με τυρί και σκόρδο.Τραγανά κι αρωματικά, ιδανικά με την μπίρα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 125 γραμμάρια τυρί τριμμένο
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • 150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 αβγά
  • αλεύρι για το άπλωμα της ζύμης
  • μαργαρίνη για το βουτύρωμα
  • 1 κρόκος
  • κύμινο
  • σουσάμι
  • σκόρδο
  • 1 κουταλιά σούπας γάλα εβαπορέ
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και τα βάζετε στο μίξερ.
  2. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομμάτια, το αβγό και το τυρί.
  3. Ζυμώνετε καλά, ώστε να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι σκόρδο και μοσχοκάρυδο.
  4. Την σκεπάζετε με σελοφάν και την αφήνετε τουλάχιστον 1 ώρα ή καλύτερα μια νύχτα στο ψυγείο.
  5. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε ζύμη σε πάχος 1 εκ., την κόβετε σε λουρίδες πάχους 1 εκ., φάρδους 1 εκ. και μάκρους 6 εκ. και τους δίνετε κυλινδρικό σχήμα.
  6. Τη βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Χτυπάτε τον κρόκο και το γάλα, αλείφετε τα κριτσίνια και τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή με ρίγανη.
  7. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 12 λεπτά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν.
  8. Τα αφήνετε στο ταψί να κρυώσουν λίγο και μετά τα ακουμπάτε σε σχάρα.
  9. Τα κριτσίνια ταιριάζουν τόσο με κρασί, όσο και με μπίρα. Σερβίρονται επίσης με ντιπ με τυρί και γιαούρτι.                   www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Η επισιτιστική κρίση είναι ήδη εδώ...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων