Cannoli με λεμόνι.Ιδιαίτερο επιδόρπιο από τη Σικελία

Υλικά για 4 άτομα

Για τα πουράκια
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα κανέλα
  • ¼ κ.γ. σόδα
  • 4 κ.γ. βούτυρο
  • 4 κ.γ. μαυροδάφνη
  • 1 κρόκο αυγού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3-4 κ.σ. νερό
  • σπορέλαιο
  • κουβερτούρα σε σταγόνες
Για τη γέμιση
  • 300 γρ. ρικότα
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 150 γρ. μασκαρπόνε
  • 150 γρ. άχνη
  • ξύσμα από 2 λεμόνια χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Για τη γέμιση
  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε ρικότα, γιαούρτι, μασκαρπόνε, άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε ξύσμα και χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Βάζουμε τη γέμιση σε ένα κορνέ και στη συνέχεια την παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Για τη ζύμη
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα, σόδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, το κρασί, τον κρόκο, ξύσμα λεμονιού, 3-4 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε.
  2. Ζυμώνουμε με τα χέρια, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια, την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο και κόβουμε με το κουπάτ σε στρόγγυλο σχήμα.
  4. Δημιουργούμε ένα πουράκι από αλουμινόχαρτο και τυλίγουμε επάνω τη ζύμη, ώστε να σχηματιστεί ένας σωλήνας.
  5. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν τα κανόλι χρυσαφί χρώμα.
  6. Μόλις κρυώσουν, τα γεμίζουμε με την κρέμα και διακοσμούμε με κουβερτούρα σε σταγόνες και κερασάκια.                      www.newsbeast.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γιατί η Ελλάδα έχει τις ακριβότερες τιμές ενέργειας στην Ευρώπη...

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων