Συκώτι με κρασί και φρέσκια ρίγανη

Υλικά

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 125 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πουρές πατάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του συκωτιού και αλευρώστε τα.
  2. Βάλτε σε ένα τηγάνι 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
  3. Βάλτε το συκώτι και σοτάρετέ το για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Σβήστε με κρασί και το ξίδι και αφήστε το για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τη φρέσκια ρίγανη και ανακατέψτε κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  5. Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας.       www.ethnos.gr