Υλικά
- 800 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 125 ml κόκκινο κρασί
- 2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
- 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- πουρές πατάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του συκωτιού και αλευρώστε τα.
- Βάλτε σε ένα τηγάνι 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
- Βάλτε το συκώτι και σοτάρετέ το για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σβήστε με κρασί και το ξίδι και αφήστε το για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τη φρέσκια ρίγανη και ανακατέψτε κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας. www.ethnos.gr