Συγκλονίζει πατέρας στη Ροδόπη: «Κόψε το ρεύμα σε μια ώρα, τώρα κάνει μάθημα το παιδί μου»

Ένα κοινωνικό θέμα που «καίει», αναδεικνύει με μια παραστατική ανάρτησή του, ο ιδιωτικός υπάλληλος Ευθύμης Παιδαράκης, που έχει ως αντικείμενο αποκοπές και επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος. Το θέμα αφορά το γεγονός οτι εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης και καραντίνας, δίδονται εντολές για διακοπή της ρευματοδότησης σε νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των λογαριασμών τους. Πριν λίγες μέρες ο ίδιος πήρε εντολή να κόψει το ρεύμα σε σπίτι που βρίσκεται στην ορεινή Κομοτηνή λόγω ανεξόφλητου λογαριασμού.

Ωστόσο βρέθηκε μπροστά στον ιδιοκτήτη του σπιτιού ο οποίος του ζήτησε να μην το κόψει, προσωρινά, γιατί έκανε μάθημα ο γιος του. Το θέμα το οποίο ανέδειξε το inkomotini.gr επιβεβαίωσε και ο ίδιο ο κ. Παιδαράκης σε επικοινωνία του με το ethnos.gr, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα. Άνθρωποι πολύ κοντά στην οικογένεια ανέλαβαν να συγκεντρώσουν το απαραίτητο χρηματικό ποσό και να εξοφληθεί ο λογαριασμός ρεύματος.    

Η συγκλονιστική ανάρτηση του κ. Παιδαράκη:

«Την αξιοπρέπεια των ανθρώπων δεν την ποδοπατάμε… Τη ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ! Εντολή αποκοπής ρεύματος σε κάποιον οικισμό του νομού μας. Αφού έφτασα στον μετρητή και ξεκίνησα τη διαδικασία, έρχεται ο ιδιοκτήτης του σπιτιού με σκυμμένο το κεφάλι και μου λέει σχεδόν ψιθυριστά: “Σε παρακαλώ, κάνε υπομονή μια ώρα και μετά έλα κόψ’ το. Αυτή την ώρα κάνει το παιδί μου μάθημα μαθηματικών, σε παρακαλώ έλα λίγο αργότερα…”. Σειρά μου τώρα να σκύψω το κεφάλι και να ντρέπομαι να τον κοιτάξω… Ανάθεμά σε φτώχεια καταραμένη, μα κι ευλογημένη, γιατί μας κάνεις να γινόμαστε άνθρωποι και να σκύβουμε το κεφάλι μπροστά στην ανάγκη του άλλου… Ευλογημένη, γιατί μας ενώνεις πάνω στο αμόνι της ζωής αν και ξέρουμε πως το σφυρί της ανάγκης θα μας κτυπήσει αλύπητα!».   www.ethnos.gr