Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί
- 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
- Βάλτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τις γαρίδες με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, αλατίστε και ρίξτε το κρασί.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 λεπτά.
- Πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε. www.ethnos.gr