Γαρίδες με κρασί και σκόρδο

Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος τις γαρίδες με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, αλατίστε και ρίξτε το κρασί.
  2. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 λεπτά.
  3. Πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε.       www.ethnos.gr