«ΜΑΤ παντού, ΜΕΘ πουθενά»...

Η απάντηση του Ν. Ηλιόπουλου στον Χρυσοχοΐδη... 


Αφού τους επιτέθηκαν εντελώς αναίτια με χρήση χημικών, κρότου λάμψης και αύρες, τώρα μοιράζουν...
πρόστιμα ύψους 300 ευρώ στους διαδηλωτές που «τόλμησαν» να διαδηλώσουν ειρηνικά και τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας λόγω πανδημίας. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αφού δε βρήκε να πει ούτε μία κουβέντα για το όργιο αστυνομικής καταστολής, προανήγγειλε πρόστιμα στους προσαχθέντες. «Σε όλους αυτούς που προσήχθησαν ή συνελήφθησαν θα επιβληθούν πρόστιμα covid. Πέρα από την ποινική μεταχείριση» σημείωσε. 

Αναφορικά με τις εικόνες καταστολής που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρκέστηκε να δηλώσει ότι «θα διερευνηθούν όλα», ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να προκαταλάβει την όποια απόφαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας λόγο για «μονομερή τοποθέτηση κατά της αστυνομίας». 

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της χουντικής έμπνευσης απόφαση περί απαγόρευση των συναθροίσεων, προβλέπεται «διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις». 

Τις δηλώσεις του υπουργού Προ.Πο. σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία: Ο κ. Χρυσοχοΐδης μίλησε σήμερα στις ειδήσεις του ΣΚΑΪ και δήλωσε ότι το 95% των ΜΕΘ είναι καλυμμένο. Η κυβέρνηση δηλαδή παραδέχεται ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι στα όρια του, αλλά αρνείται να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ και να ενισχύσει με προσλήψεις τα νοσοκομεία. Αρνούνται συνειδητά να υπερασπιστούν την υγεία και την ασφάλεια της κοινωνίας...

left.gr