Τα νέα παιδικά κρούσματα που διαψεύδουν τον Τσιόδρα...εγινε ρομπα....

Μία από τις συζητήσεις, που προέκυψαν μετά το χτεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού και των ανακοινώσεων που ακολούθησαν από τον εκπρόσωπο του υπουργείου υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν το μη κλείσιμο των δημοτικών κατά τη διάρκεια του γενικού lockdown που επιβλήθηκε.

Ο λοιμωξιολόγος υποστήριξε ότι παρόλες τις αντιρρήσεις που υπήρξαν στην επιτροπή των επιστημόνων, οι προτάσεις των παιδίατρων αναφέρουν ότι οι μαθητές κάτω των 12 ετών παρουσίαζουν χαμηλά ποσοστά στο να ασθενήσουν από τον κορωνοϊό, ενώ παραμένει υψηλή η μεταδοτικότητά τους προς άλλους ενήλικες κυρίως.

Ο κος Τσιόδρας δέχτηκε ότι θα υπάρξουν και κάποια κρούσματα νεαρών παιδιών κάτω από 12 ετών όμως η πραγματικότητα του απάντησε πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι περίμενε, πριν ακόμα επιβληθεί καραντίνα στην Αττική.

Στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, στην οποία η καραντίνα έχει εφαρμοστεί εδώ και τρεις ημέρες ήδη, μεταφέρθηκαν 6 παιδιά με συμπτώματα κορωνοϊού από τα οποία τα 5 είναι μαθητές κάτω από 12 ετών και το ένα είναι βρέφος.

Το νοσοκομείο Ιπποκράτειο αποτελεί κέντρο αναφοράς για παιδιά που νοσούν από Covid 19 και παρότι κανένα από τα 6 παιδιά δεν έχει εισαχθεί σε ΜΕΘ του νοσοκομείου, ένα από αυτά έχει παρουσιάσει ήδη πνευμονία με την κατάστασή του να παρουσιάζεται από το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 ως σταθερή με τους γιατρούς να μη χαρακτηρίζουν επικίνδυνη την κατάσταση της υγείας του.  fonaklas.blogspot.com/2020/11/blog-post_52.html#more