Υλικά
- 600 γρ. πατάτες
- 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- 3 αυγά
- 5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ. γαλέτα
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για τηγάνισμα
- Για τη συνοδευτική σάλτσα γιαουρτιού:
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ. τριμμένη φέτα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Εκτέλεση
- Καθαρίστε τις πατάτες, κόψτε τες σε μικρά κομμάτια και βράστε τες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά. Στραγγίστε τες και πολτοποιήστε τες.
- Βάλτε σε ένα μπολ τις πατάτες, 1 αυγό, τη ρίγανη ψιλοκομμένη, τη γραβιέρα, λίγο αλάτι και πιπέρι και ζυμώστε το μείγμα. Προσθέστε λίγο αλεύρι αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφιχτό για να το πλάσετε.
- Πλάστε τις κροκέτες και μετά περάστε τες διαδοχικά από το αλεύρι, τα 2 αυγά που περίσσεψαν ελαφρώς χτυπημένα και τέλος τη γαλέτα. Τηγανίστε σε καυτό λάδι και αφήστε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Πολτοποιήστε όλα τα υλικά για το ντιπ γιαουρτιού στο μπλέντερ και σερβίρετε με τις πατατοκροκέτες. www.ethnos.gr