Αυθεντικό ιταλικό καλτσόνε

Υλικά

  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 350 ml νερό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

 

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώστε για 10 λεπτά με το χέρι ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  2. Πλάστε τη ζύμη σε μία μπάλα, αλείψτε τη με ελαιόλαδο και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 1 ½ ώρα τουλάχιστον.
  3. Χωρίστε τη ζύμη σε 6 μέρη, ζυμώστε τα και πλάστε τα σε μπάλες. Αλείψτε κάθε μέρος ζύμης με ελαιόλαδο και αφήστε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
  4. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα φύλλο με διάμετρο 25 εκατοστά. Μοιράστε τη γέμιση και διπλώστε τις άκρες της ζύμης σχηματίζοντας μισοφέγγαρο.
  5. Ψήστε στους 240ο-250ο C για 12 λεπτά περίπου.        www.ethnos.gr