Υλικά
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 350 ml νερό
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώστε για 10 λεπτά με το χέρι ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
- Πλάστε τη ζύμη σε μία μπάλα, αλείψτε τη με ελαιόλαδο και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 1 ½ ώρα τουλάχιστον.
- Χωρίστε τη ζύμη σε 6 μέρη, ζυμώστε τα και πλάστε τα σε μπάλες. Αλείψτε κάθε μέρος ζύμης με ελαιόλαδο και αφήστε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
- Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα φύλλο με διάμετρο 25 εκατοστά. Μοιράστε τη γέμιση και διπλώστε τις άκρες της ζύμης σχηματίζοντας μισοφέγγαρο.
- Ψήστε στους 240ο-250ο C για 12 λεπτά περίπου. www.ethnos.gr