ΡΟΞΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Υλικά:

3 1/2 ποτήρια αλεύρι

1 ποτήρι νερο (χλιαρό)

1 ποτήρι ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

1 φακελάκι μαγιά

1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

καρύδια τριμμένα

1 κουταλιά σούπας κακάο

1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο.


Σιρόπι:

4 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη

3 1/2 φλιτζάνια νερο

Λίγο μέλι

Τρόπος μαγειρέματος:

Στο χλιαρό νερο διαλύουμε τη μαγιά και προσθέτουμε το λάδι αυτο το μείγμα τα  χωρίζουμε σε δυο μπολ.

Στο ενα μπολ προσθέτουμε το μισο αλεύρι την μισή κανέλα και το μισο γαρίφαλο,  και στο αλλο μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα μαζι με το κακάο και το καρύδι. Ζυμώνουμε  τα μείγματα, θα έχουμε μια καφέ ζύμη και μια λευκή τις αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστούν.

Χωρίζουμε τις ζύμες στη μέση και ανοίγουμε την λευκή ζύμη σε  δυο φύλλα μακρόστενα και την καφέ την κάνουμε μπαστούνια, τα βάζουμε πανω στα φύλλα ρολαρουμε, κλείνουμε καλά κόβουμε σε κομμάτια πάχος όσο ενα δάχτυλο. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα,τα αφήνουμε μισή ώρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.

Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζουμε για 8 λεπτά όλα τα υλικά, όταν είναι έτοιμα τα ροζάκια ρίχνουμε το σιρόπι (ζεστό εως χλιαρό) και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να πάει παντού το σιρόπι.

Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τριμμένο καρύδι.