Στα χερια της Ζωής Κωνσταντοπούλου δικογραφίες για 6 υπουργούς!

Στο …δόκανο και με την Ζ. Κωνσταντοπούλου «δικαστή»
αναμένεται να βρεθούν τέσσερις πρώην και νυν βουλευτές της ΝΔ, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος. Ειδικότερα στη Βουλή έχουν μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου τέσσερεις δικογραφίες που αφορούν αφορούν τους τέως υπουργούς Κυριάκο Μητσοτάκη, Ανδρέα Λοβέρδο, Κώστα Τασούλα, Γιώργο Μαυραγάνη, και Ιωάννη Ανδριανού, όπως και τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη.
Αναλυτικότερα, διαβάστηκε στην Βουλή δικογραφία που αφορά μηνυτήρια αναφορά της ΟΛΜΕ και καθηγητών επαγγελματικών Λυκείων και Σχολών σε βάρος των κ.κ. Μητσοτάκη και Λοβέρδου γιατί σταμάτησε η μισθοδοσία τους και παράνομα απολύθηκαν χωρίς να διαπιστωθεί προηγούμενα εάν υπάγονται στην νομοθεσία που αφορά την κατάργηση των θέσεων και την διαθεσιμότητα.
Η δεύτερη δικογραφία αφορά μήνυση κατά κ. Τασούλα την οποία κατέθεσε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος για την «παράλειψη και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία υλοποίησης του διορισμού του» στην θέση του γενικού διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) – όπως είχε προτείνει τον Οκτώβριο 2014 στον υπουργό, με απόφαση του το Δ.Σ. του Κέντρου.
Παράλληλα, τον Δεκέμβριο του 2014 οι οικονομικοί εισαγγελείς έλαβαν ανώνυμο φαξ το οποίο ανέφερε ότι στην Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας ασκούνται πιέσεις να απαλλαγούν πρόσωπα τα οποία φέρονται να είναι στην λίστα Λαγκάρντ και είναι συγγενικά πρόσωπα του ευρωβουλευτή της ΝΔ Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης.
Σύμφωνα με επίμαχο φαξ οι πιέσεις ασκούνταν από τον κ. Μαυραγάνη και άνθρωπο του γραφείου του και αφορούσαν εμβάσματα με τα οποία εισήγαγε πριν δέκα χρόνια ποσά έως 200.000 ευρώ δολάρια η πεθερά του ευρωβουλευτή της ΝΔ από λογαριασμό που είναι συνδικαιούχος ο ίδιος και η σύζυγός του.
Το φαξ αυτό στάλθηκε στην Βουλή για να διερευνηθεί, χωρίς να γίνει κάποια προκαταρκτική έρευνα από την πλευρά των οικονομικών εισαγγελέων.
Άλλη δικογραφία αφορά την μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, με την ιδιότητα του πρόεδρου της ΠΑΕ Παναχαική, κατά του κ. Ανδριανού και του Αστυνομικού Διευθυντή Πατρών υποστηρίζοντας ότι ανέβαλε στις 16.11.2014 τον ποδοσφαιρικό αγώνα Παναχαικής – ΑΕΚ με το επιχείρημα ότι λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου και σχετικών κινητοποιήσεων η Αστυνομία δεν μπορούσε να εγγυηθεί την ασφάλεια των φιλάθλων.
Παράλληλα, ζητείται η άρση της ασυλίας του κ. Καραγκούνη μετά από μηνυτήρια αναφορά πρώην εργαζόμενου στο γραφείο του ο οποίος διεκδικεί δικαστικά δεδουλευμένους μισθούς έξι μηνών.http://olympia.gr/2015/02/20/%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9/#more-453825

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων