Πρέπει να εκλεγεί αντιμνημονιακός ΠτΔ.

Όσο και αν ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας στο πολιτικό μας σύστημα είναι διακοσμητικός, εντούτοις υπήρξαν περιπτώσεις στο παρελθόν όπου ο ΠτΔ θα μπορούσε να ορθώσει κάποια εμπόδια στις παραβιάσεις του Συντάγματος και στην εξαθλίωση του λαού από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Όπως για παράδειγμα στις περιπτώσεις έκδοσης ΠΝΠ κ.λ.π.
Το ίδιο μπορεί να συμβεί όμως και στο μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι
η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα κατορθώσει να παραμείνει στην εξουσία και για πόσο χρόνο, ενώ η θητεία του ΠτΔ είναι μια απρόσκοπτη πενταετία μέχρι το 2021! Μπορεί για παράδειγμα η κυβέρνηση να μην τα καταφέρει ή οι δανειστές μαζί με τους ντόπιους ολιγάρχες να την εξαναγκάσουν σε πτώση και να προσπαθήσουν στη συνέχεια να ανεβάσουν στην εξουσία δικά τους πολιτικά ανδρείκελα.
Είναι επομένως σημαντικό, στην Προεδρία της Δημοκρατίας να υπάρχει ένα πρόσωπο αντιμνημονιακό ώστε να μπορέσει να ορθώσει κάποια αναχώματα ξεπουλήματος της χώρας και περαιτέρω εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.
Είναι λάθος να πιστεύουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος ότι εκλέγοντας έναν δεξιό και κυρίως μνημονιακό ΠτΔ, αφενός θα εξασφαλίσουν τη συναίνεση της Δεξιάς, αφετέρου θα επιτύχουν τον εξευμενισμό των δανειστών. Τόσο οι ίδιοι, όσο και ο λαός θα το βρουν μπροστά τους αυτό το πρόβλημα. http://hassapis-peter.blogspot.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Explainer: Τι «βόμβα» έσκασε, πάλι, για το Facebook στην Αυστραλία;...

«Σύντομα θα σταματήσουν να τυπώνουν βιβλία σε χαρτί»

Κίνα κατά ΗΠΑ: «Χρησιμοποιούν τις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν χώρες»

μακαρονόπιτα με χοντρό μακαρόνι, φέτα και γραβιέρα

Τι θέλουν οι άντρες από τον γάμο τους με βάση το ζώδιό τους...

Προβλέψεις για όλα τα ζώδια.Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Δία...

Τρισεκατομμύρια πλαστικά σωματίδια «κολυμπούν» μέσα στον take away καφέ

Δ.Αθηναίων: Εργαζόμενοι κατά Μπακογιάννη -Απαξιώνει σκόπιμα τη Διεύθυνση Πρασίνου για να την ιδιωτικοποιήσει

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων