Να γιατί δεν πρέπει να πίνουμε πολύ νερό!

Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι η μεγάλη κατανάλωση νερού κάνει καλό στην υγεία, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε άποψη...

Προβλήματα στα νεφρά, υπερβολική εφίδρωση και διαταραχές ύπνου μπορεί να προκαλέσει η υπερκατανάλωση νερού, υποστηρίζουν Βρετανοί επιστήμονες.
"Αν πίνετε πολύ νερό, τα νεφρά θα πρέπει να εργαστούν ακόμη πιο σκληρά για να απαλλαγούν από αυτό το φορτίο του υγρού. Επίσης, το πολύ νερό κάνει τους ανθρώπους να ιδρώνουν περισσότερο", υποστηρίζει ο επικεφαλής της μελέτης , Μαρκ Γουίτλει , πρόεδρος της κλινικής "Γουίτλει" στο Λονδίνο.
Η έρευνα που διενήργησε με την ομάδα του έδειξε επίσης, η υπερκατανάλωση νερού, πέρα από την κάλυψη της ανάγκης της δίψας μπορεί να μειώσει την ικανότητα προσοχής αντί να την ενισχύσει. Επιπλέον, ελλοχεύει κι ένας κίνδυνος που συνήθως δεν λαμβάνεται υπόψη.
"Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του εμφιαλωμένου νερού μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία", σπεύδουν να επισημάνουν οι Λονδρέζοι επιστήμονες και προσθέτουν: "Η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων νερού μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διαταραχές ύπνου.
Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πάνω από δύο λίτρα νερού την ημέρα έχουν απώλεια ύπνου αφού σηκώνονται το βράδυ πολλές φορές από το κρεβάτι για να πάνε στην τουαλέτα ". Ο επικεφαλής της έρευνας, Μαρκ Γουίτλει, επικαλούμενος προγενέστερες μελέτες ,τονίζει ότι η υπερκατανάλωση νερού μπορεί να προκαλέσει βλάβη στους νεφρούς αφού μπορεί να οδηγήσει σε μία σπάνια αλλά δυνητικά θανατηφόρα κατάσταση που ονομάζεται "υπονατριαιμία".
Στη φάση αυτή , τα επίπεδα άλατος του σώματος πέφτουν πολύ χαμηλά γεγονός που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε διόγκωση του εγκεφάλου. "Οτιδήποτε έχει να κάνει με την υπερβολή, βλάπτει τον οργανισμό. Μπορεί οι γιατροί να μας συμβουλεύουν να καταναλώνουμε αρκετό νερό, ωστόσο, καλό είναι να υπάρχει ένα μέτρο", επισημαίνει ο επικεφαλής της έρευνας.
(protothema)