9 μυστικά για να χάσετε βάρος στη νηστεία

1) Το θρεπτικό συστατικό που λείπει με τη νηστεία του κρέατος είναι ο σίδηρος. Για να μεγιστοποιήσετε την
απορρόφηση σιδήρου πρέπει να συνδυάζετε με κάποια πηγή βιταμίνης C, όπως το πορτοκάλι, ο χυμός πορτοκάλι και το λεμόνι και να αποφεύγεται ταυτόχρονη λήψη πηγής ασβεστίου όπως το γάλα, το γιαούρτι και τα τυριά.
2) Το μακροθρεπτικό συστατικό που μπορεί να λείπει στη νηστεία είναι η πρωτεΐνη. Κάποια φρούτα και λαχανικά έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σεπρωτεΐνη: προτιμήστε τη μπανάνα, το πορτοκάλι, το αχλάδι, το μπρόκολο, το καρότο και τα πράσινα φυλώδη λαχανικά για να συμπληρώσετε την καθημερινές ανάγκες σας σε πρωτεΐνη.
3) Προσπαθήστε να αποφύγετε τις υπερκαταναλώσεις λαδιού. Από μελέτες φάνηκε ότι τα άτομα το οποία νηστεύουν και το λάδι χάνουν βάρος πολύ πιο εύκολα από άτομα που δε νηστεύουν το λάδι.
4) Η καφεΐνη εμποδίζει την απορρόφηση του σιδήρου και θα πρέπει η λήψη καφέ (και αναψυκτικών ή άλλων ροφημάτων με καφεΐνη) να απέχει από τα γεύματα που αποτελούν καλή πηγή σιδήρου.
5) Προσοχή στην υπερκατάλωση ψωμιού, είναι όπως φαίνεται το τρόφιμο που τείνουν να υπερκαταναλώνουν τα άτομα που κάνουν νηστεία. Προτιμήστε παξιμάδι και φρυγανιές σικάλεως και ολικής αλέσεως, καθώς είναι βέβαιο ότι θα καταναλώσετε μικρότερες ποσότητες και θα πάρετε λιγότερες θερμίδες.
6) Οι ξηροί καρποί είναι ένα τρόφιμο που επίσης υπερκαταναλώνεται στη νηστεία. Δεν απαγορεύεται η κατανάλωση τους αλλά ανάλογα με το αν θέλετε να χάσετε βάρος ή να συντηρήσετε τα κιλά σας πρέπει να τρώτε ξηρούς καρπούς ανάλατους μόνο σαν ενδιάμεσο 1 χούφτα 1 ή 2 φορές την ημέρα. Μην τρώτε απευθείας από τις συσκευασίες γιατί σίγουρα θα φάτε πολύ περισσότερο.
7) Εάν νηστεύετε τα γαλακτοκομικά είναι βέβαιο ότι θα προσλάβετε λιγότερη χοληστερίνη, καθώς τα τυρία είναι πολύ σημαντική πηγή αυτής. Σε συνδυασμό λοιπόν και με την αποχή από το κόκκινο κρέας η σαρακοστή προσφέρεται για διατροφή μείωσης της χοληστερίνης.
8) Προσοχή στα νηστίσιμα γλυκά όπως ο χαλβάς, το τσουρέκι και τα διάφορα κουλουράκια και βουτύματα. Έχουν πολλές θερμίδες παρά το ότι δεν περιέχουν σοκολάτα.
9) Η απουσία της πρωτεϊνικών φαγητών τη σαρακοστή έχει σαν αποτέλεσμα να μην προκαλείται εύκολα το χαρακτηριστικό αίσθημα του κορεσμού μετά από τα γεύματα. Η κατανάλωση σαλάτας και προϊόντων ολικής αλέσεως και σικάλεως μπορεί να βοηθήσεις σε αυτή την κατεύθυνση μαζί με την αυξημένη κατανάλωση υγρών, έτσι ώστε να αποφεύγονται υπερφαγίες λόγω της έλλειψης αισθήματος πλήρωσης.
(zougla)

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΙΝΚΑ: Ενσωματώνουν τη Ρήτρα Αναπροσαρμογής στην κιλοβατώρα για να μην μπορούμε να κάνουμε αγωγές

Εσείς γνωρίζετε τις βασικές ανάγκες ενός σκύλου...

Άρθρο κόλαφος του Hugo Dixon στο Reuters: Ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε ξανά για την Ελλάδα

Ρωσικό δημοσίευμα: Η Τουρκία εξομαλύνει τις σχέσεις με το Ισραήλ για να χτυπήσει την Ελλάδα

Για εισαγωγές πρόβειου γάλακτος από την Ιταλία κάνει λόγο ο κλάδος

Ποια αθλήματα παρατείνουν τη ζωή περισσότερο

Απόφαση σταθμός: Σύνταξη σε ασφαλισμένη με χρέη 86.000 ευρώ

Ποιος πλανήτης κυβερνά το ζώδιό σου και τι ρόλο παίζουν οι άλλοι πλανήτες στο ωροσκόπιό σου...

ζώδια Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 27 Αυγούστου

Τα θέρετρα της διαπλοκής – «Αμαρτωλές σχέσεις» αστυνομικών και τοπικών παραγόντων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων