Πώς θα προστατευθείτε από τον υδράργυρο στα ψάρια

Τα ψάρια είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και υγιεινών Ω-3 λιπαρών. Η συστηματική
κατανάλωση ψαριού συνδέεται με το μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών παθήσεων όπως η καρδιοπάθεια και το Αλτσχάιμερ.
Ωστόσο, αρκετοί ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο έκθεσης σε υδράργυρο λόγω της κατανάλωσης ψαριού.
Πώς μπορούμε να εντάξουμε το ψάρι στη διατροφή μας χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία μας;
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποφεύγουμε το ψάρι και τα θαλασσινά. Το μυστικό βρίσκεται στη σωστή αναλογία. Ο βασικός κανόνας είναι ο εξής: Τα πάντα με μέτρο και με σωστό πρόγραμμα.
Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Να τρώμε άφοβα ψάρι ή θαλασσινά 2 με 3 φορές την εβδομάδα, χωρίς όμως να τρώμε το ίδιο ψάρι/θαλασσινό πάνω από 2-3 φορές το μήνα. Επίσης, πρέπει να τρώμε εναλλάξ ένα ψάρι/θαλασσινό με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και ένα ψάρι/θαλασσινό με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο.
Οι επιλογές είναι πολλές: γαρίδες, καβούρι, σολομός, χτένια, μπακαλιάρος, μύδια, πέστροφα, τόνος, σκουμπρί κ.α.
Καταναλώνοντας μία μερίδα ψάρι/θαλασσινό με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο και μία μερίδα ψάρι/θαλασσινό με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο κατά την ίδια εβδομάδα, θα αποφύγουμε την υπερβολική έκθεση στο βαρύ μέταλλο καθώς ο οργανισμός μας θα είναι σε θέση να το απορρίψει πριν συσσωρευτεί.
(onmed)

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τα ποτάμια της Ευρυτανίας: Ο Αχελώος, ο Αγραφιώτης και ο Ταυρωπός

Οι μηνιαίες προβλέψεις του Νοεμβρίου 2022 με βάση το δεκαήμερο της γέννησης σας

Απολύσεις τεχνικών στον ΑΝΤ1...«Μας πετάτε στον δρόμο με φτηνές δικαιολογίες»

Δραματική υποχώρηση έως 40% στην αγοραστική δύναμη...

«Φωτιά» η τιμή στο ψωμί - Είδος πολυτελείας και η φέτα

Ανεργία στην Ελλάδα: Δραματικά τα ποσοστά για τους νέους

Γερμανική κατάρρευση: Η Uniper ανακοίνωσε ζημιές 40 δισ. ευρώ – Την ακολουθούν στην άβυσσο άλλες… 375 εταιρείες

«Καίνε» τα επιτόκια των δανείων – Παγωμένα των καταθέσεων

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων