Σπαγκέτι με δυόσμο και κολοκυ­θάκια

Υλικά
    500 γρ. σπαγκέτι
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη
    5 κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες

    2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
    τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
    120 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

Μερίδες 4 Προετοιμασία 10΄    Μαγείρεμα 15΄   

Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην άδεια κατσαρόλα. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι να αρωματίσει το λάδι, χωρίς όμως να ροδίσει και να πικρίσει. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 - 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μελώσουν ελαφρώς. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέτουμε την ντομάτα, το δυόσμο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.

gastronomos.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με την αγορά ή με τους πολίτες;

Ρωσικό δημοσίευμα: Γιατί η Ελλάδα θα πληρώσει από τις πρώτες για τη ρωσοφοβία

Το μεγάλο… σορτάρισμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ...Ειδήσεις πίσω από τις κάμερες

«Φωτιά» τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Σχεδόν 1.000 ευρώ για να ταξιδέψει μια οικογένεια στη Ρόδο

ζώδια Πανσέληνος στον Τοξότη στις 14 Ιουνίου

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων