Σπαγκέτι με δυόσμο και κολοκυ­θάκια

Υλικά
    500 γρ. σπαγκέτι
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη
    5 κολοκυθάκια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες

    2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
    τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
    120 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

Μερίδες 4 Προετοιμασία 10΄    Μαγείρεμα 15΄   

Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην άδεια κατσαρόλα. Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ή ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, μέχρι να αρωματίσει το λάδι, χωρίς όμως να ροδίσει και να πικρίσει. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 10 - 12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μελώσουν ελαφρώς. Τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, προσθέτουμε την ντομάτα, το δυόσμο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με το τυρί.

gastronomos.gr

HELLASTHIVA

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γέμισαν οι πάγκοι βαφτισμένες «ελληνικές» ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Απαράδεκτο σχόλιο Πορτοσάλτε με αφορμή τον θάνατο του ντελιβερά – Υπάρχει θέμα με τη συμπεριφορά των διανομέων

Τι προβλέπει το σχέδιο για τις 120 δόσεις...

Θεσσαλονίκη: Άδεια τα καταστήματα – «Σε λίγο θα μας πουν να υψώσουμε και συρματοπλέγματα», λέει για τα μέτρα ο πρόεδρος του ΕΣΘ

Πού χάθηκε το ραδιόφωνο...Η εξάρτηση από το κινητό

Στις Βρυξέλλες «ράβουν» νέα μνημόνια

EMAIL THIVAHELLAS@YAHOO.COM


Αρχείο

Εμφάνιση περισσότερων